Unge tvinges til sprut-køb på Roskilde

I Kvickly på Roskilde Festival kan man ikke købe halvanden liter sodavand uden at købe en flaske sprut med. 'Udbud og efterspørgsel', siger festivalen

Køen er som regel lang og der er trængsel om pladserne under halvtaget på den store pop-up shop, som Kvickly har lanceret igen i år på Roskilde Festival.

Her kan de unge købe både mad og drikkevarer under samme vilkår, som det gør sig gældende hos dagligvarekædens mange butikker landet over - næsten.

For i Roskilde-Kvickly'en, der ligger i City Center East, kan man nemlig ikke købe halvanden liters sodavand uden at købe en flaske stærk alkohol med i samme ombæring.

Kvickly oplyser til TV 2 Lorry, at det er Roskilde Festival, der bestemmer hvilket sortiment, kæden må udbyde på festivalen. Derfor er det ikke et spørgsmål om modvilje, at kæden ikke forhandler halvanden liters sodavand - de må bare ikke for Roskilde Festival.

Hos Roskilde Festival lyder beskeden, at det er et spørgsmål om  det sortiment, som festivalen fastsætter hvert år.

- Der har fra publikums side ikke været særlig efterspørgsel efter halvanden liters sodavand, og derfor findes det ikke i sortimentet. Omvendt har pakken med halvanden liters sodavand og spiritus været efterspurgt, udtaler kommunikationschef hos Roskilde Festival, Christina Bilde, i en skriftlig kommentar til TV 2 Lorry.

Festivalen pointerer desuden, at der ikke er tale om en decideret politik angående halvanden liters sodavand i Kvickly, men et spørgsmål om sortimentsudbud.

- Vi kan dog sagtens forestille os, at sortimentsudbuddet kommer til at indeholde halvanden liters sodavand til næste år, udtaler Christina Bilde i en skriftlig kommentar.

Selvom det ikke er en specifik politik fra Roskilde Festivals side, undrer flere festivaldeltagere sig over, at de ikke kan købe halvanden liters sodavand i Kvickly-sortimentet uden samtidig at købe en flaske spiritus.

- Det da langt ude. Så opfordrer de os jo bare til at drikke os virkelig stive, siger Anja Navadvoaskya til TV 2 Lorry.

Anja og Sally har netop handlet i Kvickly, og de mener begge, at det er helt skævt, at man ikke kan få en halvanden liters sodavand uden spiritus.

- Det giver da ingen mening. Man skal da kunne købe en sodavand, uden at man skal have alkohol til den, siger Sally Hylby.

Norske Marius Svansson har det på samme måde.

- Er det ikke lidt at presse nogle mennesker til at købe noget, som de ellers ikke ville købe?, spørger han.

Det er ikke lykkedes at få direktøren for Kvickly, Søren Steffensen, til at udtale sig til TV 2 Lorry om sagen.

Vi følger sagen igen i morgen, hvor vi forsøger at få Christina Bilde til at forklare, hvordan sammenhængen mellem Roskilde Festivals værdier om alkohol og ansvarlighed passer sammen med deres sortimentsudbud og manglende deslige i Kvickly på festivalen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik