Unge tilslutter sig protest-kor: Nye takster er "groteske"

Studerende skal betale langt mere for at komme hjem på besøg hos far og mor

En hær af unge studerende tilslutter sig nu den hastigt voksende skare af pendlere, der protesterer højlydt over det nye takstsystem på Sjælland, Møn og Lolland-Falster.

Natten mellem 14. og 15. januat trådte det nye system i kraft, og målet var at give ensartede billetpriser over hele området. Men for nogle betyder det, at billetprisen bliver højere. Det gælder for eksempel en lang række studerende. Det skriver metroexpress.

Og en følge af taktsændringerne er, at man  ikke længere kan købe billige ungdomsbilletter til rejser på Sjælland, da ungdomsbilletterne kun gælder rejser mellem forskellige takstområder - for eksempel mellem Sjælland og Fyn.

-Når man er på SU, er prisstigningen voldsom, siger 21-årige Ronja Rose Ravnskov til metroexpress.

Hun bor og studerer i København og før ændringen skulle hun betale 50 kroner og 50 øre, når hun skulle hjem og besøge forældrene i Sorø. Nu er den pris steget til 91 kroner - med mindre hun kan rejse uden for myldetiden - så koster det knap 73 kroner.

-Jeg er politisk aktiv og skal også til en del møder på Vestsjælland, så det bliver altså til mange penge på en måned, siger hun til metroexpress.

DSB driver en Facebook-side - DSB Ung - og her vælter det ifølge metroexpress ind med negative reaktioner: "WTF", "grotesk" - eller bare "fuckpis" er nogle af de meget lidt begejstrede raktioner, man kan finde på siden.

 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik