Unge flyver senere fra reden

Det er ikke kun den varme aftensmad og det rene tøj, der holder de unge i hovedstaden længere hjemme hos forældrene.

Danske unge er generelt kendt for at være selvstændige og flytte tidligt hjemmefra. Men der er blevet længere mellem dem.  Flere vælger at blive boende i de trygge rammer hos mor og far lidt længere. 

Andelen af de 18 til 20 årige, der bor hjemme, er steget fra 61 procent i 1986 til 70 procent i dag. Det skriver Politiken. 

- Udviklingen er så markant, at der er tale om mere end tilfældigheder, siger barndomsforsker Ning de Coninck-Smith fra Intitut for Uddannelse og Pædagogik til Politiken.

Især de seneste år har udviklingen taget ekstra fart. Fra 2010 til 2015 er andelen af 20-årige, der stadig bor hjemme på børneværelset, steget fra 47 til 54 procent. 

Ifølge Lars Dencik, der er professor ved Roskilde Universitet, er flere i forældregenerationen blevet boende i eller tæt ved studiebyerne. Derfor har flere unge mulighed for at studere, mens de stadig bor hjemme. 

Dertil kommer, at det københavnske marked for studieboliger er så presset, at det ikke er nemt for de unge at komme væk hjemmefra, selv hvis de gerne vil det.  

- Der er helt klart et større pres på end tidligere. Ved studiestart oplever vi ofte unge, der dukker op på kontoret med deres kufferter og er helt fortvivlede, fordi vi ikke kan give dem et sted at bo, siger Annette Panduro, direktør for Kollegiernes Kontor i København til Politiken. 

Lige nu står 11.698 unge på venteliste hos Kollegiernes Kontor i København, der blot er en af udbyderne af studieboliger, og det er det højeste tal i mange år.  


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik