Ungdomsøen klar til åbning med stor festdag

Lørdag den 24. august åbner Ungdomsøen på Middelgrundsfortet ud for København. Det nyrenoverede, gamle søfort er en af nyere tids største ungdomssatsninger.

Forestil dig, at du kan tage ud på en ø, hvor der er sjove begivenheder for unge året rundt.

Denne tanke bliver til virkelighed med den kommende Ungdomsø, der normalt er kendt som Middelgrundsfortet. Øen ligger en kortere sejltur fra Nyhavn i det Indre København. 

Den 24. august åbner Ungdomsøen officielt, og det bliver til en fest med masser af aktiviteter for alle unge. I projektets ånd bliver det tilmed også billigst at købe billet, hvis man er under 26 år gammel. 

Mere end 200 unge frivillige har været involveret i åbningen af Ungdomsøen sammen med kernepartnerne Roskilde Festival, Højskolerne, Spejderne, Efterskolerne og Dansk Ungdoms Fællesråd. 

- Det har været vigtigt for de unge, som har udviklet festen, at alle, der deltager, også betaler. Faktisk skal det være billigst for de unge at være med, mens også de VIP-gæster, der nok normalt oplever at blive inviteret gratis med til officielle åbninger, også betaler deres egen billet, siger Frej Elbæk Schjeldal, der er kommunikationschef for Ungdomsøen i en pressemeddelelse. 

Ø overrakt til spejdere 

På åbningsdagen vil der være masser af små og store aktiviteter på den 50.000 kvadratmeter store Ungdomsø, hvor besøgende kan høre live koncerter, køre adventurerace og danse break dance battles. 

Det gamle Middelgrundsfort kommer også for alvor til sin ret, når man kan få lov til at udforske dets gamle underjordiske gange i et løb fyldt med kodebrydning og teamwork.

For de actionglade unge er der mulighed for at rapelle ned ad fortet, og når mørket bryder frem, er der dj-fest i kanonstilling. 

Unge under 26 år kan købe billet til åbningsdagen for 60 kroner for en halvdagsbillet, hvor en heldagsbillet til forskel koster 130. Personer over 26 år skal af med henholdsvis 200 eller 300 kroner for en billet til dagen.

Med i beløbet er færge tur/retur fra Nyhavn og mad på øen. 

- Vi har en helt masse mennesker som fortjener en særlig tak, for at Ungdomsøen som projekt og initiativ er blevet til. I særlig grad handler det om Nordea-fonden, der har betalt for den store renovering, men også de øvrige fonde, der medvirker til Ungdomsøens fremtidige udvikling. Sidst, men måske allervigtigst, er der de mange frivillige, som har bidraget med mere end 70.000 frivillige timer de seneste år, fortæller Frej Elbæk Schjeldal i pressemeddelelsen. 

Du kan købe billet til åbningsdagen på Ungdomsøen lørdag den 24. august her. 

Fakta om Ungdomsøen

Middelgrundsfortet blev købt i 2015 med støtte fra Nordea-fonden og A.P Møller Fonden, og givet til Spejderbevægelsen, som i dag har ansvaret for at gøre øen til et sted for ungdommen. Sidenhen har Nordea lagt yderligere 128 millioner kroner i til en stor renovering.

 

Ungdomsøen har mere end 400 udendørs overnatningspladser. Derudover rummer øen alt fra udekøkkener, bålpladser og store shelters med udsigt over Øresund til 1.5 kilometer lange gange i det gamle fort. 

 

Indhold og aktiviteter på Ungdomsøen udvikles i tæt samarbejde med fonde som Nordea-fonden, Trygfonden, TuborgFondet og stærke kernepartnere som Foreningen SPEJDERNE og landets fem spejderkorps, Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), Folkehøjskolernes forening i Danmark (Højskolerne), Roskilde Festival, Efterskoleforeningen og Friskolerne mf.

 

Kernepartnerkredsen repræsenterer nationalt mere end 670.000 medlemmer, 145.000 frivillige, 870 skoler og 72 ungdomsorganisationer.

 

Kilde: Ungdomsøen

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik