Ulovligt eller lovligt?: Det mener I om fyrværkeri

Flertallet af TV 2 Lorrys Facebook-brugere mener, at fyrværkeri skal forblive lovligt. Hvad synes du?

"Der har været 50% flere fyrværkeriskader i hovedstadsområdet sammenlignet med sidste år. Er det på tide at kigge på lovgivningen?" 

Sådan spurgte TV 2 Lorry på Facebook på årets første dag, og det havde næsten 5.000 af TV 2 Lorrys Facebook-venner en holdning til. 

63 % mener, at det fortsat skal være lovligt at sælge fyrværkeri, mens 37 procent  mener, at salg af fyrværkeri bør forbydes. 

Forbyd det - men lav fyrværkerishows

Flere af TV 2 Lorrys Facebook-venner mente, at fyrværkeri skulle forbydes. Det er farligt, folk er fulde - men ikke mindst for dyrenes skyld: 

quote I mange andre byer verden over er der jo flotte, organiserede fyrværkerishows. Gør det ulovligt i de store byer, og lav et stort flot show istedetfor.

Frank Peter Larsen

"I det mindste skulle være aldeles ulovligt og strafbart at fyre af på andre tidspunkter end den 31. Dec klokken 00.00. Det kan jeg læse ud af mine hunds tanker herom, skriver Unn Kristensen. 

Andre tænker på de skader, som fyrværkeri hvert år forårsager: 

"Det eneste rigtige i min optik er at forbyde fyrværkerisalg til private og lade kommune eller stat bidrage. Tænk, hvor mange penge der kunne spares i vores hospitalsvæsen, hvis de væmmelige og invaliderende skader kunne undgås", skriver Charlotte Ramsing Parnas. 

 I Australien er det ulovligt, men til gengæld laver de store, offentlige fyrværkerishows. Og den idé er flere med på: 

"I mange andre byer verden over er der jo flotte, organiserede fyrværkerishows. Gør det ulovligt i de store byer, og lav et stort flot show istedetfor. Finansieringen kan være statslig eller privat, skriver Frank Peter Larsen. 

Nej-siden: Ulovligør det, og banderne overtager salget

Flertallet mener, at fyrværkeri fortsat skal være lovligt at købe for privatpersoner.

quote Et forbud fører bare til underjordssalg... og så kommer der mere ulovligt fyrværkeri til

Karina Harder Olesen

"Det vil ikke hjælpe at forbyde det. De, der kommer til skade, vil alligevel bare købe det ulovligt, og mange er så dumme at lade børn skyde det af uden briller, skriver Niels E.W. Nørbæk.

Selvom det kan være farligt at drikke og skyde med fyrværkeri, mener folk alligevel ikke, at det skal ulovliggøres: 

"Nej da, folk skal da bare tænke sig om, og lade være med at fyre det af, når de har drukket for meget. Man kører jo heller ikke bil, når man har drukket, vel!, skriver Betina Mohr Christensen.

" Skulle de almene borgere rende rundt og være små politimænd? Et forbud fører bare til underjordssalg... og så kommer der mere ulovligt fyrværkeri til", siger Karina Harder Olesen.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik