Udlændinge ville have fingre i nordsjællandsk slot

Siden det kom frem, at Sophienberg Slot nord for København var til salg, har folk fra hele verden henvendt sig.

Muligheden for at få fingre i et lille stykke royalt Danmark er ikke gået ubemærket hen i udlandet. 

quote Der er kommet besøgende med privatchauffør og med bodyguard

Allan Kehlet Rieck, direktør for TrueMarketValue

Tidligere på ugen kom det frem, at Sophienberg Slot i Hørsholm er solgt for 51,5 millioner kroner til danske ELF Development, der vil bygge det om til boliger i et bofællesskab. 

Men mange andre købere har også budt sig til og er fløjet til slottet i private fly fra hele verden.

- Det har været en meget speciel oplevelse. Vi har vist slottet til meget velhavende personer, der fløj ind med deres private jetfly og idérige investorer med store drømmen. Der er kommet besøgende med privatchauffør og med bodyguard - og en enkelt kom i konens VW UP, siger Allan Kehlet Rieck, direktør for TrueMarketValue, der formidlede, salget til Frederiksborg Amts Avis. 

Han fortæller, at de interesserede købere er kommet fra Californien, Norge, Frankrig, Mellemøsten, Rusland og England for at se på slottet, der er placeret højt over Rungsted Strandvej med et stort panoramakig ud over Øresund. 

Det blev opført fra 1742 til 1944 som lystslot for danske kong Christian den sjette og hans dronning Sophie Magdalene, og trods den internationale interesse bliver det på danske hænder. 

ELF Development, der blev de endelige købere vil endda give flere danskere mulighed for at nyde slottet ved at bygge det om til boliger og eksklusive lejligheder.

- Det ligger os meget på sinde nænsomt at genopbygge slottet til boliger og samtidig tage hensyn til de fredningsbestemmelser, der gælder for slottet og haven. Vi er i dialog med Slots- og Kulturstyrelsen som i den kommende tid skal tage stilling til vores planer for slottets fremtid, siger udviklingsdirektør i ELD Development, Anette Krarup, til Estatemedia.dk.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik