Weekendtips: Udendørs teater i Gentofte, Ballerup og bådebygger dage

En solrig weekend i Lorryland byder på udendørs aktiviteter, som gadeteaterfestival, amatørteater og bådbygger dage.

Ronja Røverdatter

25 børn fra teatergruppen KLIMAs B&U-afdeling står på scenen både lørdag og søndag for at opfører musicalen Ronja Røverdatter af Sebastian efter Astrid Lindgrens roman.

Mange elsker historien om pigen Ronja, der vokser op på en røverborg i Mattis-skoven, hvor der er skovhekse, rumpenisser og grå-dværge. Og hvor ærkefjenden Borka-slægten truer med at forstyrre borgfreden. En historie der også handler om, at Ronja ikke må være ven med Borka-slægtens Birk på grund af fædrenes fjendskab, og om Ronjas smertefulde opgør med sin far. Børnene vil ikke lade de voksne bestemme over deres liv, så de flygter sammen ud i skoven til en farlig tilværelse der. Hvordan historien ender, må du tage til Ballerup for at finde ud af.

Forestillingen er gratis og spilles udendørs. 

Hvor og hvornår:
Ballerup museum, Pederstrupvej 53, 2750 Ballerup.  Lørdag fra 11-13:30 og igen fra 15-17:30, Søndag fra 11-13:30

Læs mere her

 

 
 

Bådebygger dage

På Vikingeskibsmuseet i Roskilde er de gamle vikingebåde i højsæde, og denne weekend er der særligt fokus på, hvordan bådene bygges. Oplev bådebyggerne vise og fortælle om, hvordan de bearbejder det rå træ og skaber det færdige vikingeskib. Et skib, der har kunne krydse oceaner. Med din museumsbillet har du også adgang til et bådebyggerværksted, hvor du selv kan kaste dig over at bygge din egen miniaturebåd, som du efterfølgende kan søsætte. 

Hvor og hvornår:

Vikingeskibsmuseet, Vindeboder 12, 4000 Roskilde, kl. 10.00 - 17.00. 

Læs mere her

 

 
 

Gentofte Gadeteaterfestival

Gentoftes gader bliver denne weekend fyldt med gadeteater fra Frankrig, Spanien, Holland, Canada, Australien, Chile og Argentina. Det bliver til mere end 200 opførsler, når Danmarks Internationale Gadeteaterfestivaler DIG Festival løber af stablen.

Forestillingerne er gratis og du kan gadeteater indenfor genrer som nycirkus, human-specific teater, akrobatik, jonglering, live-musik og gadeparader. Festivalen har eksisteret siden år 2013, og festivalen i Gentofte er blot en af ti danske byer, hvor udendørs teater finder sted.   

Hvor og hvornår:

21. – 25. august på forskellige adresser i Gentofte kommune.

 

Læs mere her


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik