UCC svarer på protester: Vi kan godt forstå utilfredsheden

Ledelsen på UCC vil imødekomme de fleste krav, som utilfredse pædagogstuderende har stillet.

De studerende har fået nok af ledelsen på det nye Campus Carlsberg, og derfor har en gruppe kommende pædagoger mandag blokeret ledelsesgangen i protest mod, hvad de kalder dårlige vilkår. 

quote Vi er selvfølgelig bekymrede og kede af den reaktion, der er fra de studerende

Lisbeth Harsvik, uddannelsesdirektør

Siden september, hvor UCC flyttede ind i de nye bygninger i Carlsberg Byen, har de studerende råbt op, blandt andet fordi de ikke fik skemaer til længere perioder af gangen, har manglet vejledning og ikke mener, at eksamenstiderne er blevet varslet tidsnok. 

Nu har de stillet 11 krav til ledelsen, som de vil have opfyldt, hvis ikke der skal laves yderligere protester og blokader. 

Mandag formiddag ledte blokaden til at møde mellem ledelsen og de studerende samt en faglig sekretær fra Pædagogernes Landssammenslutning, men først mandag aften vil de studerende tage stilling til, hvorvidt de er tilfredse med resultatet af dagens konflikt. 

Ledelsen er dog indstillet på at samarbejde, oplyser man til TV 2 Lorry. 

11 KRAV TIL UCC FRA STUDERENDE

  1. Ingen modulopgaver og prøver oveni hinanden.
  2. Færdigt skema udsendes min. 6 uger før modulstart.
  3. Modulerne afsluttes med feedback fra underviserne.
  4. Der tilbydes erstatningsundervisning for aflyste timer.
  5. Min. 4 uger til at finde en praktikplads til BA-praktik.
  6. Tydelig opgavebeskrivelse udsendes ved modulstart.
  7. De studerende har direkte indflydelse på hvem de får som BA-vejleder.
  8. Praktikperioden placeres som i 2007-uddannelsen.
  9. Hvad bliver pengene brugt til? Åbe budgetter.
  10. Mere tilgængelighed. Portalen er lort - fix den.
  11. Offentliggør hvor meget forberedelsestid underviserne har og giv dem mere, så vores undervisere ikke fortsat går ned med stress.

- Vi er selvfølgelig bekymrede og kede af den reaktion, der er fra de studerende. Vi kan godt forstå en stor del af deres utilfredshed. Og vi forsøger at løse det her, inden for de rammer vi har. Ni af deres elleve krav er vi kommet i møde, mens de to sidste altså skal løses på ministerniveau, siger uddannelsesdirektør Lisbeth Harsvik til TV 2 Lorry. 

Det drejer sig om kravet om, at praktikperioden skal placeres som i 2007-uddannelsen, så den passer bedre ind i de øvrige undervisningsmoduler og prøver. Og så drejer det sig om kravet om mere forberedelsestid til underviserne. 

- Vi får et tilskud for hver studerende og på pædagoguddannelsen er tilskuddet lavere end på mange andre uddannelser. Det betyder altså også mindre tid til forberedelse for underviserne. Det er politisk bestemt, hvor mange penge, pædagoguddannelsen får, siger Lisbeth Harsvik. 

"Hvis der ikke sker noget, så vil der også komme andre handlinger," bebuder studerende, som mandag har blokeret ledelsesgangen på UCC.

Et af de studerendes kritikpunkter har været, at I ikke har lyttet til dem eller gjort noget ved deres klager. Hvorfor har I ikke det?
- Allerede da de klagede første gang, fik de at vide, at seks af punkterne ville vi imødekomme med det samme. Så jeg synes faktisk ikke, at man kan sige, der ikke sker noget. 

Hvordan regner I med at resultatet bliver af dagens møde?
- Vi regner med, at de vil forholde sig til det, vi har sagt, som stort set er, hvad du har fået at vide her. Det er svært at se, der er den store uenighed mellem os. Når det er sagt, så synes jeg, man bør koncentrere sig om at tale uddannelsen op og arbejde sammen. 

"De har gjort os opmærksom på, at der er nogle områder, hvor vi kan forbedre os," siger uddannelsesdirektør Lisbeth Harsvik.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik