Uber får skyld for at give chauffører mundkurv på

Kørselstjenestens kontrakt med chauffører bliver kaldt et demokratisk problem.

Den omdiskuterede kørselstjeneste Uber på lægger sine chauffører en omfattende tavshedspligt, skriver Avisen.dk.

Ikke alene får chaufførerne forbud mod at fortælle en række ting. De får også forbud mod at fortælle, hvad det er, de ikke må fortælle. 

Avisen.dk er kommet i besiddelse af en kontrakt fra efteråret. Den viser, at chaufføren blandt andet ikke må fortælle om emner som "tjenesten", "beslægtede metoder", "prissætning" og "prissætningsmetoder".

Men en advokat, som avisen har talt med, mener, at formuleringerne i kontrakten er så brede, at det er uklart, hvad chaufførerne overhovedet må udtale sig om.

Professor og arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet, siger til avisen at Ubers model er designet til at omgå al regulering, som er indgået politisk eller mellem arbejdsmarkedets parter i Danmark. Og han kalder kontrakten et demokratisk problem:

- Demokratisk set er det et brud på helt fundamentale retsstatsprincipper. Man kan simpelthen ikke pålægge folk, at de ikke har retten til at ytre sig om deres arbejde. 

Avisen.dk har forelagt kritikken for Uber, som i en mail svarer, at modellen med selvstændige chauffører "sikrer partner-chaufførerne en næsten uhørt grad af frihed". 

Uber oplyser desuden, at de sidenhen har opdateret kontrakten, så den er lettere at forstå for chaufførerne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik