Tre teenagere dømt: Truede jævnaldrende til bankrøveri

Tre unge dømt er fredag blevet dømt skyldig i afpresning i en grim sag om et bankrøveri i Hvidovre.

I november måned sidste år blev Danske Bank-filialen på Hvidovrevej brutalt røvet.

Her blev personalet truet med en pistol og en skruetrækker af to gerningsmænd med det resultat, at de fik et større kontant udbytte på over 100.000 kroner.

De to gerningsmænd bag selve røveriet blev hurtigt dømt, men politiet fortsatte efterforskningen, da de mente, at der stod flere bag røveriet.

Københavns Vestegns Politi mistænkte flere personer for at afpresse de to røvere til at udføre røveriet mod banken, og den 15. december 2015 udsendte de en efterlysning på den dengang 19-årige Jihad Karroum.

Læs også: Efterlysning: Mistænkt for bankrøveri og afpresning

I dag faldt der dom i den opsigtsvækkende sag, der endte tiltaler mod tre bagmænd, der alle var kommet i politiets søgelys.

- Alle tre blev dømt for at have presset de to gerningsmænd ved ulovlig tvang til at begå et bankrøveri den 2. november mod Danske Bank på Hvidovrevej, siger anklagerfuldmægtig for Københavns Vestegns Politi, David Haarh, til TV 2 Lorry efter dagens dom.

Sagen var stykket sammen af videoovervågning før og efter røveriet, ligesom vidneforklaringer vejede tungt i anklagemyndighedens sagsfremlæggelse.

Og anklageren havde dommeren på sin side i dag i Retten i Glostrup. Her blev alle tiltalte idømt fængselsstraffe for medvirken til bankrøveri ved at have truet de to gerningsmænd til at begå røveriet.

- To af dem fik tre års fængsel, mens en af dem fik en dom på tre år og ni måneders fængsel. Den sidste blev dømt for et gaderøveri yderligere, som de andre ikke havde været involveret i, siger David Haarh fredag.

 

David Haarh oplyser videre, at alle tre dømte ankede dommen på stedet. Det er endnu uvist, hvornår sagen kommer for landsretten.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik