Tragedie var startskud til lejrskole for pressede unge

Hver dag føler flere og flere unge mennesker sig presset af egne og samfundets normer og forventninger om, hvordan man er succesfuld og ung i Danmark.

Høje karakterer, flot udseende, stabil træning, sund kost og fortælletrang om det perfekte liv hvert femte minut på Facebook, Snapchat og Instagram.

Livet som ung kan være ekstremt stressende. Det var det også for Maja Hansens god ven Morten, som kun blev 27 år.

- For halvandet år siden tog Morten sit eget liv, fordi han ikke følte, at han var god nok og ikke kunne leve op til sine egne og samfundets krav. Efter det skete, begyndte jeg at kigge mig omkring og kunne se, at problemet med pressede unge var overalt. Så jeg tænkte, at det var et oplagt tema for en camp, fortæller Maja Hansen til DR P4 København torsdag.

Campen er en lejrskole, som skal hjælpe unge til at håndtere det stigende pres, de udsættes for. Og i øjeblikket er Maja Hansens tanke ved at blive til virkelighed under navnet Camp Growth.

Som privat initiativtager har Maja Hansen allieret sig med blandt andet Team Tours, der arrangerer teambuilding for unge og Det Sociale Netværk, skriver DR P4 København.

Problematikken er velkendt og højaktuel, bekræfter psykolog hos børne- og ungepsykiatrien på Bispebjerg Hospital Lotte Rubæk over for DR P4 København.

Hun oplever, at nutidens unge er yderst pressede, og at det kan have alvorlige konsekvenser.

- Vi ser et stigende antal unge, der skader sig selv. De straffer simpelthen sig selv, fordi de ikke kan leve op til deres egne og samfundets krav. Spiseforstyrrelser, misbrug og alvorlige psykiske lidelser kan være andre konsekvenser af det her, forklarer Lotte Rubæk til DR P4 København.

Planerne for Camp Growth er på plads, og Helsingør Ferieby er blevet stillet til rådighed som rammen for den første lejrskole. Men finansieringen mangler fortsat, og derfor forventer Maja Hansen først, at lejrskolen bliver realiseret til foråret.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik