Tog-kaos: Borgmester kræver pendler-kompensation

Solrøds borgmester er ikke imponeret over Banedanmark, der søndag har meldt, at man ikke kan overholde en tidsplan.

Det har ikke været nemt at være pendler med S-toget på Køge Bugt-banen denne sommer. 

De seneste 10 uger har togene været udskiftet med tog-busser på grund af sporarbejde, og søndag har Banedanmark meldt ud, at S-togene alligevel ikke genoptager driften mandag på grund af en brand i en omformer.

Den seneste forsinkelse får nu Solrøds borgmester, Niels Hörup, til at rette en kritik af Banedanmark. 

- Et sporarbejde, der har været planlagt i både halve og hele år, skal Banedanmark være i stand til at styre, og når de lover, at et sporarbejde tager otte uger, så skal det ikke ende med at tage ti uger i stedet, siger han.

Borgmesteren påpeger, at sporarbejdet hen over sommeren har været til stor gene for Solrøds mange pendlere.

quote Det kan efterhånden virke mere som reglen end undtagelsen, at tidsplanerne skrider.

Niels Hörup

Da sporarbejdet blev forlænget, opfordrede Niels Hörup transportminister Hans Christian Schmidt, Venstre, til at give pendlerne økonomisk kompensation, og den opfordring gælder stadig.

- Der er ikke overensstemmelse mellem det betalte og det leverede produkt, og så er det kun fair at kompensere pendlerne økonomisk, siger Niels Hörup.

Han har ikke meget til overs for Banedanmarks evne til at gennemføre sporarbejder. 

- Jeg ved godt, DSB henholder sig til, at der ikke udbetales kompensation for ændringer, der er blevet varslet mere end 72 timer før, men der er efter min mening noget helt galt, hvis Banedanmark ikke er i stand til at planlægge store sporarbejder og overholde deres egne tidsplaner, siger Niels Hörup og tilføjer:  

- Det kan efterhånden virke mere som reglen end undtagelsen, at tidsplanerne skrider, og det bør udløse kompensation til pendlerne – hver gang, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik