Tidligere rockerborg i Egedal skal sælges: Borgmesteren er glad

Først blev rockerborgen lukket af politiet. Så nedlagde kommunen samlingsforbud. Nu har ejeren af ejendommen opsagt rockerne som lejere.

Borgmesteren i Egedal Kommune, Karsten Søndergaard, Venstre, er mere end tilfreds med udviklingen i sagen med en rockerborg i Ganløse. 

Efter at TV 2 Lorry ad flere omgange har kunne fortælle, at rockerborgen har skabt utryghed blandt beboere i området, er der nu godt nyt.

Opsigelsen af lejekontrakten med rockerne har vakt glæde hos borgmester Karsten Søndergaard, Venstre, 

Den 17. december sidste år trådte et samlingsstedsforbud i kraft, og det betød, at medlemmer af rockergruppen Satudarah ikke måtte opholde sig i deres klubhus i Ganløse.

Men samlingsforbuddet gjaldt kun til den 17. marts i år, og derfor har naboer og kommune ikke kunnet vide sig sikre på, om rockerne vendte tilbage.

Nu har ejeren af Satudarahs klubshus, ifølge Egedal Lokalavis, opsagt lejemålet med Satudarah og ryddet lokalerne. Nu er det planen, at ejendommen skal renoveres og så regner ejeren med at sælge stedet, lyder det.

quote Jeg er glad for, at vi ikke skal have en rockerborg i Egedal, for jeg synes ikke, at det hører sig til i kommunen.

Karsten Søndergaard, Borgmester i Egedal, Venstre

- Der er naboer til rockerborgen, som er meget utrygge, og det kan jeg godt forstå. Så det er klart, at det er rigtig rart for dem at vide, at nu kan der komme en ny ejer af ejendommen, som kan drive en ganske almindelig virksomhed, siger borgmesteren i Egedal.

Karsten Søndergaard understreger, at han ikke vil blande sig i, at udlejeren nu har valgt at opsige lejemålet, da det er et privat forhold mellem de to parter.

- Men jeg er glad for, at vi ikke skal have en rockerborg i Egedal, for jeg synes ikke, at det hører sig til i kommunen, fortsætter han.

Det kan dog ikke udelukkes, at rockerne vender tilbage til deres tidligere klubhus i Ganløse, da de potentielt kan købe ejendommen, hvis den bliver sat til salg eller leje sig ind hos en ny ejer.

- Hvis der kommer til at være en rockerborg igen, må vi jo tage den derfra og se på, om der er utryghedsskabende aktiviteter. Hvis der er det, må vi se, om vi kan lave et nyt samlingsforbud, siger borgmesteren.

HISTORIEN OM ROCKERBORGEN PÅ RINGBAKKEN I GANLØSE:

  • Satudarah flyttede ind i huset på Ringbakken i september 2016.
  • I november 2017 besluttede politiet at lukke 11 rockerborge på Sjælland - herunder rockerborgen i Ganløse - på grund af en voldelig konflikt mellem Satudarah og Bandidos.
  • Få timer efter lukningen brød en bil, der holdt tæt op ad rockerborgen, i brand.
  • I 2018 vendte Satudarah-rockerne tilbage til rockerborgen i Ganløse.
  • Den 28. november 2018 besluttede et enigt byråd i Egedal at nedlægge et såkaldt samlingsstedsforbud, hvorfor medlemmer af Satudarah ikke må benytte rockerborgen i Ganløse som samlingssted frem til den 17. marts 2019.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik