Tidligere Helsingør-borgmester trækker sig som spidskandidat

Venstres Johannes Hecht-Nielsen kom i strid modvind, da han blev borgmester ved at springe fra aftale med andre borgerlige partier

Han blev valgt ind i Helsingør byråd ved kommunalvalget i 2005.

Og fra 2010 sad han som borgmester for en enkelt periode.

Men det er slut med at gå efter borgmesterposten for den 71-årige Venstre-politiker, Johannes Hecht-Nielsen. Han trækker sig som spidskandidat.

Det skriver Helsingør Dagblad. 

Tidligere Venstre-borgmester i Helsingør, Johannes Hecht-Nielsen 
Tidligere Venstre-borgmester i Helsingør, Johannes Hecht-Nielsen 
Foto: Lorry

For mange var Johannes Hecht-Nielsens vej til borgmesterposten en svær pille at sluge. En kaotisk konstitueringsfase endte med, at  han sprang fra Venstres aftale med de andre borgerlige partier og Lokaldemokraterne.

I stedet gik Johannes Hecht-Nielsen sammen med venstrefløjen. Dermed trak han borgmesterkæden af den konservative bykonge Per Tærsbøl. 

En beslutning Johannes Hecht-Nielsen ikke fortryder:

- Det var nødvendigt, at der skete noget. Man skal vide, hvornår tiden er inde til at gå, og det var så ærgerligt, at Per ikke bare gik selv, men lavede en aftale med Lokaldemokraterne, som simpelthen ikke var god nok for kommune… At det var helt galt, at jeg blev borgmester på den måde, er der stadig nogle, der mener. Men helt ærligt, jeg ville have gjort præcis det samme i dag, siger Johannes Hecht-Nielsen til avisen.

quote Men helt ærligt, jeg ville have gjort præcis det samme i dag

Johannes Hecht-Nielsen

Men den beslutning, var der mange, der ikke glemte.

Da der fire år senere var valg igen, vandt den Konservative Benedikete Kiær borgmesterposten. Selv fik Johannes Hecht-Nielsen kun 837 personlige stemmer, og Venstre fik kun to mandater i byrådet. 

Johannes Hecht-Nielsen har altid sagt, hvad han mener. Og han er også ærlig med, hvorfor han ikke stiller op igen. Den ene begrundelse er alder. Den anden er de valg, han har truffet, som ikke har gjort ham lige populær alle steder. 

Eller som han siger til Helsingør Dagblad:

quote Derudover opfattes min person som kontroversiel på mange måder både i og uden for partiet

Johannes Hecht-Nielsen

- Derudover opfattes min person som kontroversiel på mange måder både i og uden for partiet. Derfor gavner det næppe partiet at have mig stående i spidsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik