Ekstremt tidspres: Tidligere DK-Pleje-ansat taler ud

En hverdag med ekstremt tidspres, gjorde at Christina Kristiansen aldrig følte, at hun havde tid til selv de mest basale opgaver. Ofte måtte hun efterlade en borger med en seng gennemblødt af tis.

- Jeg vidste, at jeg kom ud til en våd seng. Og jeg vidste, at jeg ikke havde tid.

Sådan siger Christina Kristiansen i dag, om en af de borgere hun havde på sin faste rute i Lyngby for plejefirmaet DK-Pleje.

I april måned sagde Christina Kristiansen op. Hun var træt af ikke at have tid til at levere en værdig pleje.

- Hvis det stod til mig, havde jeg sagt 'det tager ti minutter, det gør vi da.' Men de her ti minutter blev jeg nødt til at tage fra en anden borger, fordi der ikke var nogen flexibilitet, siger Christina Kristiansen til TV 2 Lorry.

DK-Pleje har i alt 85 ansatte medarbejdere.

I Lørdags kunne Betina Brøgger fortælle, at der hver eneste dag var ildebrande, der skulle slukkes, og borgere der klagede i det halve år, hvor hun arbejdede med at lave plejefirmaets køreplaner i Brøndby.

I Lyngby begyndte Christina Kristiansen at prioritere sin tid.

- Det vigtigste er, at hun kommer op, bliver vasket og får tøj på. Vi måtte lukke døren og åbne vinduet for, at den våde seng skulle nå at tørre før hun skulle i seng. 

Vi har været i kontakt med direktøren fra DK-Pleje.

Men han ønskede i dag ikke at kommentere på den konkrete historie.

Også Fagbladet FOA kan her til aften fortælle, hvordan en kommunalt ansat sygeplejerske i Lyngby-Taarbæk har udtrykt alvorlig bekymring over fagligheden i DK-Pleje.

Gennem agtindsigt har de fået kendskab til en sag om en ældre kvinde, som lå med en gennemvåd tisseble, da kommunens sygeplejerske blev tilkaldt af medarbejderne fra DK-Pleje.

Fagforeningen FOA har varslet konflikt mod DK-pleje fra den 1.september, for at tvinge dem til at tegne en overenskomst.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik