Terrorofre får mindeplade i Folketinget

Der bliver sat en mindeplade op i Folketinget til ære for Finn Nørgaard og Dan Uzan.

For at mindes Finn Nørgaard og Dan Uzan, som mistede livet ved skudangrebene i København for et år siden, bliver der sat en mindeplade op ved Landstingssalen i Folketinget.

Det siger Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), ved et arrangement, som markerer årsdagen for det første angreb.

- Vi bliver aldrig i stand til at gengælde den gave og det offer, som de gav os. Men det mindste, vi kan gøre, er at fortælle deres historie, så de aldrig bliver glemt, siger hun.

Filminstruktøren Finn Nørgaard blev dræbt 14. februar, da han forsøgte at afvæbne gerningsmanden Omar el-Hussein, da han åbnede ild mod kulturhuset Krudttønden. Seks politibetjente blev såret.

- Finn var et menneske, der tog ansvar. Han er derfor blevet symbol på handlekraft. Han betalte med sit liv, mange flere kunne være blevet dræbt.

- Vi må vise taknemmelighed som samfund, vi skal ære vores helte, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ved arrangement

Dan Uzan omkom natten til 15. februar, hvor han stod vagt ved synagogen i indre København, hvor en konfirmationsfest fandt sted.

Tidligere i dag, søndag, lagde statsminister Lars Løkke Rasmussen og overborgmester Frank Jensen blomster ved Krudttønden og synagogen.

Søndagen igennem markeres etårsdagen for angrebet, der startede lørdag 14. februar ved et debatarrangement om ytringsfrihed i Krudttønden.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik