Tag cyklen til Sverige: Cykelfærge i Dragør er en realitet

Når solen får godt fat, temperaturen stiger og kalenderen siger 'sommer', stævner en cykelfærge ud fra Dragør med kurs mod svenske Limhamn.

Når københavnerne skal lufte cyklen til sommer, kan turen gå længere end til kanten af Øresund i Dragør.

Det står klart, efter et flertal i kommunalbestyrelsen i Dragør Kommune torsdag besluttede at give grønt lys til en cykelfærge mellem lystbådehavnen i Dragør og den svenske by Limhamn, der ligger mellem Malmø og Øresundsbroen.

- Det er rigtig spændende for Dragør, hvis alt det praktiske kan falde på plads, siger borgmester Eik Dahl Bidstrup (V) i en pressemeddelelse på kommunens hjemmeside.

quote Det er rigtig spændende for Dragør

Eik Dahl Bidstrup (V), borgmester i Dragør Kommune

Færgen, der skal fragte cykelgods og passagerer over sundet, er det historiske fartøj "M/S Elephanten". Elephanten er en ombygget fiskekutter på 17 meters længde og fem meters bredde.

To mand skal stå for overfarterne, og samtidig skal de bo på båden fra juni til og med august, mens færgen sejler. Prisen for overfarten ligger endnu ikke fast.

Historisk fartøj med 36 pladser

Den grå kutter blev bygget i 1940 i Skagen, men blev allerede i august 1943 taget af de tyske styrker ved Vejle.

I marts 1945 kom kutteren igen på danske hænder, da den blev overdraget til den danske stat og underlagt Minestrygertjenesten, hvis formål var at fjerne miner fra de danske farvande. 

Siden har skibet fungeret som skolefartøj på Slipshavn, som Forsvarsministeriets tjenestefartøj på Christiansø og som ambulanceskib og redningsfartøj ved Ertholmene, ligeledes ud fra Bornholms kyst. Det var også da skibet havde tjente ved den bornholmske øgruppe, at den fik navnet Elephanten.

quote Jeg er sikker på, at vi vil kunne se en stærkt øget mængde nye gæster

Eik Dahl Bidstrup (V), borgmester i Dragør Kommune

Ifølge Amager Bladet blev den store kutter døbt det mærkværdige navn efter et kongeligt besøg på Christiansø. Bladet skriver også, at beboerne på Ertholmene kaldte skibet for Elephanten, fordi det var gråt, stort og bredt i forhold til de øvrige fartøjer.

Fartøjet er nu blevet renoveret og må sejle med i alt 36 passagerer. 

Borgmester glæder sig

I en pressemeddelelse på Dragør Kommunes hjemmeside fortæller Dragørs borgmester, Eik Dahl Bidstrup (V), at han glæder sig over projektets muligheder.

- Nu får vi lejlighed til at præsentere Amager og Dragør som en central cykeldestination tæt på København, og jeg er sikker på, at vi vil kunne se en stærkt øget mængde nye gæster, der forhåbentlig vil skæppe godt i kassen hos vores butikker og restauranter.

quote Så satser vi på, at vi kan give så mange som muligt en god oplevelse på tværs af sundet

Rikke Stoltz, indehaver af Stoltz ApS

Dragør Kommune står for at sikre, at havnen er godkendt og klar til at modtage international skibstrafik, mens det er den private virksomhed Stoltz ApS, der kommer til at stå for den daglige drift af færgen.

Det er ligeledes Stoltz, der vil varetage operatøransvar, billetsalg og alt andet vedrørende færgen.

- Nu ser vi frem til en fortsat god dialog med Dragør Kommune og vores samarbejdspartnere i Limhamn, og så satser vi på, at vi kan give så mange som muligt en god oplevelse på tværs af sundet, siger indehaver Rikke Stoltz.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik