Sygeplejersker hjælper hjemløse med psykiske problemer

En gruppe sygeplejersker og en psykiater har de seneste tre år hjulpet 271 københavnske hjemløse med psykiske lidelser i behandling.

Når man er hjemløs kan det være svært at søge hjælp til sine psykiske problemer.

Men det har et særligt team af opsøgende sygeplejersker og en psykiater gjort en indsats for at gøre nemmere. 

De seneste tre år har gruppen hjulpet 271 københavnske hjemløse med psykiske problemer i behandling, viser en orientering fra Gadeplansteamet. 

Det skriver P4 København.

De ni sygeplejersker og psykiateren opsøger de hjemløse på en lang række herberger og væresteder, for det er nødvendigt med opsøgende arbejde, hvis de psykisk sårbare hjemløse skal hjælpes, siger Rikke Knudsen, afdelingssygeplejerske hos Gadeplansteamet, til P4 København.

- En typisk problemstilling når man ikke har nogen adresse er, at man ikke har en praktiserende læge og dermed ikke et sted at henvende sig, hvor man kan få en henvisning til psykiatrisk behandling. Et andet problem er, at nogen af borgerne fører så ustabilt et liv, at de simpelthen ikke er i stand til at møde op. Der har vi en fordel, fordi vores sygeplejerske opholder sig på herbergerne, siger hun.

Kirkens Korshærs herberg på Nørrebro er et af de steder, Gadeplansteamet opsøger.

Og dét er forstander Britta Lindquist begejstret for:

 -Det har gjort en verden til forskel, hvis man sammenligner med tidligere, hvor psykiatrien var noget som mange havde rigtigt dårlige oplevelser med. Mange havde aldrig kontakt med den eller flygtede ligefrem, siger hun til P4 København.

Læs også: Hjemløse-indsamling: Se videohilsner fra organisationerne

Gadeplansteamet blev etableret som et samarbejde mellem Region Hovedstaden og Københavns Kommune i 2013.

Indtil videre er projektet sikret penge året ud.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik