Sygeplejerske har fået nok: Urimelige forhold i hjemmesygeplejen

Efter endnu en frustrerende dag på arbejdet skrev hjemmesygeplejerske Sara Clausen et harmdirrende læserbrev i håb om at råbe politikerne op.

- Lige mine ord. Så frustrerende.

- Men desværre virkeligheden.

- Ja tak, jeg genkender det. Der er ikke meget andet at sige.

Det er bare nogle af de reaktioner, som er kommet på Dansk Sygeplejeråds facebookside, efter at den københavnske hjemmesygplejerske Sara Clausen i dagens udgave af Politiken har skrevet et harmdirrende læserbrev.

Et læserbrev skrevet i frustration over, hvor presset hverdagen er for sygeplejerskerne. Med den konsekvens, at det går ud over borgerne. 

Det kan være ældre, som først får deres morgenmedicin ved middagstid, eller som alt for sent får hjælp til at tømme blæren.

 
 
Foto: TV 2 Kosmopol

På sin vagt forleden var Sara Clausen ved at give op halvvejs gennem dagen.

- Jeg synes, det er rigtig slemt. Det var ikke et enkeltstående eksempel her den anden dag. Jeg synes,  det er slemt, når man føler, man svigter de borgere, vi gerne vil hjælpe, siger hun til TV 2 Lorry.

Sara skulle cykle 15 kilometer og besøge 15 borgere den dag. Blandt andet skulle hun måle blodsukker og give insulin. Og flere borgere skulle have hjælp til at tømme deres blære med et kateder. Vigtige opgaver som ikke kan udskydes uden konsekvenser

-  For de kan jo ikke forstå, hvorfor de skal vente til klokken 11.00, når de gerne vil have besøg klokken 8.00. Og det er rigtig hårdt at skulle stå og fortælle; nå, men det er fordi, der var noget, der var vigtigere end dig. Og jeg kan godt forstå utilfredsheden. ja, det er derfor det... det er svært at skulle stå til regnskab for nogle ting, man ikke selv synes er i orden. 

quote Jeg vil opfordre politikerne til at komme med ud og se, hvor hurtigt vi løber, og hvor pressede vi er

Sara Clausen

Sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen siger fredag til TV 2 Lorry, at hun anerkender, at sygeplejerskerne har virkelig travlt. 

Men hun hæfter sig også ved, at Sara Clausen er ansat i et vikarbureau, og derfor bliver tilkaldt, når der er særlig travlt i hjemmesygeplejen.

Samtidig peger hun på, at kommunerne ikke bare kan give los og tilføre området en masse penge:

- Min kommune og alle andre kommuners økonomi er virkelig presset, siger hun.

Sara Clausen pointerer, at borgerne er helt afhængige af sygplerskernes hjælp og beder politikerne vågne op:

- Jeg vil opfordre politikerne til at komme med ud og se, hvor hurtigt vi løber, og hvor pressede vi er, og forklare vores borgere, hvorfor forholdene er som de er. Om de virkelig med god samvittighed vil kunne retfærdiggøre det, fordi det kan jeg ikke.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik