Sviner og skaber frygt: Romalejr har indtaget strandpark

En romalejr ved Køge Bugt Strandpark skaber frustration og bekymring blandt både beboere og strandparkens medarbejdere.

Ruth Swedenborg bor tæt ved Køge Bugt Strandpark på Avedøre Holme.

Hver dag går hun rundt og rydder op efter en romalejr, som permanent har slået sig ned i området. Og det er lidt af hvert, Ruth finder i buskene; benzinbeholdere, værktøj, masser af elektronik og sågar brugt undertøj. 

Torsdag eftermiddag var der kun en enkelt lastbil med østeuropæisk nummerplade ved lejren. Men om aftenen samles en større gruppe, viser billeder, Ruth Swedenborg selv har taget.

- Det kan være 30-40-50, når der er flest, og så man har man ikke lyst til hverken at parkere her eller gå tur herud, siger Ruth Swedenborg til TV 2 Lorry. 

Det er ikke kun områdets beboere, der er plaget af lejren, som ligger i et område, hvor campering er forbudt. Medarbejderne på strandparkens driftsgård har måtte lukke områdets toiletdøre med skruer. 

- Det er fordi, ellers så brækker de dørene op nogen gange, og håndtagene går i stykker, siger Gary Longsdale, der er driftsmedarbejder hos Strandparken I/S.

Toiletterne bliver brugt til personlig hygiejne - og overskidt i sådan en grad, at det rengøringsfirma, som er ansat til at gøre rent, ikke længere vil udføre deres arbejde, så længe romalejren ligger der. De aflåste toiletter betyder, at der nu ligger afføring overalt i området.

Svineriet er dog ikke det værste, mener Ruth Swedenborg. Det er værre med den indbrudsbølge, der har ramt området, og som beboerne mistænker skyldes romalejren. 

- Der er mange af de ældre her i området, der dårligt tør forlade deres huse. Vi har fem på vores vej, der har haft et inbrud i løbet af den sidste måned, siger Ruth Swedenborg til TV 2 Lorry. 

Både områdets beboere og Køge Bugt Strandpark har flere gange klaget deres nød til politiet - men de oplever ikke, de bliver taget alvorligt. 

Politiet: Svært at bevise kriminalitet

Brian Toftemann, der er vicepolitiinspektør i Københavns Vestegns Politi, siger til TV 2 Lorry, at sagen er svær at håndtere på grund af bevisbyrden.

-Det er jo klart, at de menneske, der måske beskæftiger sig med ting, som ikke er lovlige her i Danmark - de er måske så kloge, at de godt ved, at de skal lægge eventuelle  tyvekoster i behørig afstand af dem selv, og så er det jo vores opgave at bevise, at de tyvekoster reelt hører til dem, siger han.

Han understreger, at politiet er opmærksom på gruppen.

-Vi kører ud, når vi får henvendelser om det her, men som alle andre opgaver, så er det her en prioriteret opgave. Har vi andre alvorlige opgaver, så prioriterer vi dem over en lejr - selvfølgelig gør vi det, siger han.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik