Sverige vil tjekke id ved grænsen i yderligere tre måneder

Det kommer fortsat til at kræve gyldige legitimationspapirer, hvis man vil besøge vores svenske naboer på den anden siden af Øresund.

Den svenske regering har onsdag besluttet at forlænge id-kontrollen på busser, tog og færger til Sverige i yderligere tre måneder, skriver nyhedsbureauet TT.

quote Siden sommer har vi set, at pendlere har fundet andre løsninger, har givet op eller besluttet ikke at arbejde i Danmark.

Linus Eriksson, trafikdirektør i Skånetrafiken

Beslutningen blev truffet på et ekstraordinært regeringsmøde, oplyser pressesekretæren for ministeren for infrastruktur, Anna Johansson.

Den nuværende id-kontrol ville ellers være udløbet 4. november.

Dermed følger Sverige trop med Danmark. I sidste uge meddelte den danske udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg (V), at kontrollen på den danske side af grænsen fortsætter tre ekstra måneder.

Det skete, efter at EU-Kommissionen i sidste uge foreslog, at Danmark sammen med fire andre Schengen-lande - Sverige, Norge, Tyskland og Østrig - må forlænge deres grænsekontroller i yderligere tre måneder.

Alle fem lande har i et brev til EU-Kommissionen bedt om en ny forlængelse uden at foreslå, hvor lang den skal være.

Inger Støjberg skrev umiddelbart efter kommissionens meddelelse, at hun ville forlænge den danske grænsekontrol med tre måneder.

 Id-kontrollen til Sverige blev indført 4. januar. Siden har kontrollen ført til forsinkelser for pendlerne.

 I nogle tilfælde er der tale om, at pendlerne har haft et decideret løntab, fordi de har været tvunget til at sige deres job i Danmark op.

Trafikdirektør i Skånetrafiken, Linus Eriksson, kalder beslutningen "meget kedelig" for pendlerne.

 - Siden sommer har vi set, at pendlere har fundet andre løsninger, har givet op eller besluttet ikke at arbejde i Danmark. De, der ikke har noget alternativ, er tvunget til at stå det igennem hver eneste dag, siger han.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik