Surfprojekt sander til: "Vi kan blive tvunget ud"

En storstilet satsning på at gøre Gilleleje til et nyt surferparadis er presset efter kommunens nej til sandfodring.

Ambitionerne er store hos en flok surferentusiaster i Gilleleje, der gerne vil gøre Klitmøller kunsten efter og skabe et nyt center for surfere.

I weekenden bestod de første syv instruktører kurset i såkaldt stand up paddle. Surfing hvor man står på brættet og padler. I pinsen starter surferne for alvor op i bølgerne ud for Strandbakkerne, og håbet er på sigt at afholde både lejre, teambuilding, surfskoler og andre events i Gilleleje. 

quote Den her beslutning gør jo, at vi kan blive tvunget ud af byen. Vores udstyr bliver smadret af at ligge på de sten. Det skærer en iværksætter i hjertet.

Mia Milton, initiativtager til Gilleleje Surf & SUP. 

Problemet er blot, at byrådet i Gribskov Kommune i år har valgt at spare 300.000 kroner på den sandfodring, som skal sikre gode forhold på stranden. En besparelse man undrer sig over i surfermiljøet.

- Jeg kan ikke få øje på, at det i sidste ende giver en besparelse. De turister der kommer op til en tilstenet strand og rådden tang kommer måske ikke tilbage næste år, og så har man hurtigt mistet de penge mange gange.

- Den her beslutning gør jo, at vi kan blive tvunget ud af byen. Vores udstyr bliver smadret af at ligge på de sten. Det skærer en iværksætter i hjertet, siger Mia Milton, der er initiativtager til Gilleleje Surf & SUP. 

”Hvad så med alle de andre strande?”

Besparelsen på sandfodring kommer som konsekvens af, at Gribskov Kommune samlet må spare 30 millioner kroner i budgettet for 2017. Derfor har man for første gang i årevis været nødt til at prioritere strandfodring i Strandbakkerne væk.

- Vi har jo ikke uanede midler i kommunekassen og kan ikke sørge for sand på alle vores strande, når vi ved, det forsvinder igen til efteråret, siger formand for teknisk udvalg i Gribskov Kommune, Brian Lyck Jørgensen, fra Dansk Folkeparti.

Men kunne gode strandforhold ikke også være en investering i større turisme?

- Det kan der selvfølgelig være noget om. Men når den første efterårsstorm kommer, kan borgerne ikke forstå, hvor sandet bliver af, og hvorfor vi smider 300.000 kroner efter lige netop den strand. For hvad så med alle de andre strande, skal de så også have? Så bliver det jo voldsomt dyrt, hvis vi skal sandfodre alle steder, lyder det fra Brian Lyck Jørgensen.

Han vurderer, at strækningen der tidligere er blevet strandfodret, er på mellem 250 og 300 meter. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik