Supersygehus: Venstre vil købe senge for kunstpenge

Venstre i Region Hovedstaden foreslår, at man reducerer kunstpuljen til det kommende supersygehus fra 38 mio. kr. til 3 mio. kr. Enhedslisten er i mod.

Fremfor at bruge tæt på 40 millioner kr. på kunst, foreslår Venstre i Region Hovedstaden nu at reducere den pulje til blot tre millioner kr.

Pengene skal i stedet gå til at bevare nogle af de sengepladser, man allerede har måtte spare væk.

- Jeg ved ikke, hvor meget man kan redde, men man kan i hvert fald redde noget. Man får trods alt noget hospital for 35 millioner, siger Erik Sejersten der er regionsrådsmedlem for Venstre til TV 2 Lorry.

Forslaget bakkes op af både Dansk Folkeparti og Konservative i regionen, men møder modstand fra Enhedslisten.

- Det er da sølle at skære ned på kunst. I forvejen skæres og barberes der i de her budgetter. Vi synes det er et dårligt spor at forfølge, at så skærer vi bare på kunsten, siger Susanne Langer der er regionsrådsmedlem for Enhedslisten.

Oprindeligt skulle det nye supersygehus have 662 sengepladser. Det antal er foreløbigt reduceret til 570. Det er de sengepladser, Venstre vil prøve at få genetableret med det nye forslag.

- Vi vil have mere sundhed for pengene, og derfor er vi nødt til at flytte 35 millioner kr. fra kunstpuljen. Tre millioner kr. til kunst er faktisk meget godt på et hospital her på Sjælland, siger Erik Sejersten.

Men Enhedslistens Susanne Langer mener ikke, man kan opgøre sundhed og kunst på den måde, Venstre fremstiller det.

- Vi mener, at kunsten er en del af sundheden. Forstået på den måde at mennesker har mulighed for at orientere sig på andre måder og snakke med hinanden om andre ting end lige sygdom.

Per Seerup Knudsen, der er socialdemokratisk formand for den politiske følgegruppe til supersygehuset, vil ikke fortælle, om Socialdemokratiet har tænkt sig at støtte Venstres forslag, før det er blevet drøftet i partiet.

Men han siger, at de 38 millioner kr. ikke er et helligt tal for partiet.

- Det er vigtigt, at vi får nogle seriøse drøftelser om, hvad vi skal bruge pengene til. Kunstpengene, som de kaldes, må selvfølgelig også indgå i de drøftelser, så vi sikrer, at vi får de bedste og flest mulige behandlingsfaciliteter for pengene.

Regionsrådet skal på tirsdag tage stilling til, hvorvidt man vil fjerne de 35 millioner kr. fra kunstpuljen eller ej.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik