Succes: Her kvitter de smøgerne

Nordsjællandsk kommune har fået stor succes med rygestopkurser

Rigtige rygere holder op med at ryge - hvis det sker på arbejdspladsen.

Det er konklusionen oven på et pilotprojekt, som Halsnæs Kommune har gennemført i samarbejde med virksomheden NLMK DanSteel, hvor 12 medarbejdere blev sendt på et rygestopkursus sammen. 

På Dansteel er senior arbejdsmiljøchef Abelone Lind Andersen positivt overrasket over både den store tilslutning til og resultaterne af kurset. Virksomhedens sundhedsstrategi omhandler adskillige aspekter af sundhed, og der var en vis skepsis over for, om der blandt medarbejderne overhovedet var interesse for hjælp til rygestop.

Det blev ikke desto mindre besluttet at gøre forsøget, og i det omfang, det har været muligt, fik medarbejderne fri til at deltage. Forsøget viste blandt andet, at det var en stor hjælp for rygerne, at de kunne gennemføre kurset sammen med en kollega, de arbejder sammen med i hverdagen.

I en pressemeddelelse fra Halsnæs Kommune, fortæller en af kursisterne - Anders:

-Jeg havde gået og tænkt på at holde op, så da tilbuddet kom på min arbejdsplads, sprang jeg til. Det var nemmere, at det var på arbejdspladsen, så man ikke skulle af sted efter et særligt kursus et andet sted i byen – det var jeg nok ikke kommet, siger han.

Normalt anses et rygestop-kursus for at være en succes, hvis 50 procent holder ikke-rygningen efter otte uger. Men af de 12 kurister fra Dansteel, så var otte ud af de 12 røgfrie efter otte uger.

Halsnæs Kommune beskriver sig selv som uofficiel Danmarksmester i rygestop og udbygger løbende sine tilbud. Kommunen har gennem de sidste fire år samarbejdet med Rygestopkonsulenterne, som er det firma, der har stået for de flotte resultater hos DanSteel. Rygestopkonsulenterne har stor erfaring med rygestopindsatser på private arbejdspladser. Halsnæs Kommune har forhandlet sig frem til, at virksomheder i kommunen kan benytte Rygestopkonsulenterne til en væsentlig reduceret pris for kurserne, og Rygestopkonsulenterne faciliterer gerne hele forløbet.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik