Studerende deler anmeldelser af undervisere på nettet

En ny dansk hjemmeside giver universitetsstuderende mulighed for at vurdere og evaluere deres undervisere

På hjemmesiden gradingcircle.com kan studerende på landets universiteter bedømme deres undervisere og vejledere. Hensigten er ikke at hænge nogen ud, men at give studerende bedst mulig information om fagene, fortæller en af bagmændene bag siden.

 - Baggrunden for siden er at give studerende de bedst mulige informationer, når de skal vælge hold og vejleder, siger Martin Pries-Brøndberg. Han er medstifter af hjemmesiden og går på Copenhagen Business School (CBS).

Spørgsmål: Risikerer man ikke at hænge undervisere ud på denne måde?

- Det skal ikke være en side, hvor man kommer af med sine frustrationer. Det skal være konstruktiv kritik, som man deler med sine medstuderende.

- Er evalueringerne sande og ikke grove, men konstruktive, så synes jeg, dette er en retfærdig måde at komme med kritik på. Målet er ikke at hænge nogen til tørre, men at give de studerende information, siger han.

Ifølge Martin Pries-Brøndberg er en underviser meget afgørende for kvaliteten af et fag. En god underviser kan trække fagets værdi op, mens en dårlig underviser kan ødelægge faget for den studerende.

Ratemyprofessors.com er en lignende side, som blev oprettet i USA i 1999. Gennem årene har den fået kritik for at give undervisere en urimelig behandling, som kan have konsekvenser for den enkelte underviser og universiteterne.

De tre stiftere af gradingcircle.com vil gerne undgå, at deres side kommer til at blive en slags offentlig gabestok, hvor undervisere hænges uretfærdigt ud.

- Undervisere skal ikke frygte det her. Det er meningen, at der skal gives konstruktiv kritik, og det arbejder vi også hårdt på. Vi kigger også på muligheden for, at underviserne kan reagere på kritikken, så vi har flere ideer lige nu, som vi undersøger.

Hjemmesiden er gået i luften, og den henvender sig til alle universitetsstuderende i landet.

Ud over Martin Pries-Brøndberg står Anders Rasmussen fra Københavns Universitet og Ang Zhang fra CBS bag gradingcircle.com.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik