Strid efterlader center som spøgelseshus: "Der er helt dødt"

Både forretningsdrivende og borgere er fortvivlede over Nivå Centret, som er ved at dø ud.

Posthuset er væk. Det samme er bageren, farvehandleren, optikeren og caféen.

quote Centret står stort set tomt. Og der bliver ikke gjort noget, for at tingene kan blive lejet ud. Og vi andre sidder tilbage og er frustrerede.

Petty Drost, Salon Stender i Nivå Centret

- Det er dødt. Hele centret er dødt. Det har før været så livligt, og der har været masser af mennesker og masser af kunder. Nu er der intet, siger Connie Andersen, da vi møder hende i Nivå Centret.

Mangel på enighed om fremtiden mellem centrets ejer KFI Holding og Fredensborg Kommune har nemlig efterladt Nivå Centret med en omfattende butiksdød - og det, som lokale kalder et spøgelsesagtigt monument over fortiden.

Der er 15 lejemål tilbage i Nivå. Godt halvdelen af centrets lejemål står tomme. 

Diskussionen om Nivå Centrets fremtid har varet i årevis

Ejeren KFI-Holding har længe ønsket ombygning, renovering og delvis nedrivning, mens Fredensborg Kommune har både haft forbehold og supplerende ønsker.

De få tilbageværende forretningsdrivende håber, man snart når til enighed.

- Centret står stort set tomt. Og der bliver ikke gjort noget, for at tingene kan blive lejet ud. Og vi andre sidder tilbage og er frustrerede, siger indehaverne af Salon Stender i Nivå Centret, Petty Drost til TV2 Lorry.

Men en opblomstring kræver kunder.

- Det er lidt op ad bakke, når der ikke er opbakning fra kunderne. Det kræver jo, at de skal komme oftere, siger Henrik Sidney Beckmann, formand, Nivå Center Forening. 

Politikerne vil presse på

Fredensborgs politikere ærgrer sig også over det tomme center.

- Jeg er så bitter og skuffet. Det tager alt for lang tid med de planer. Det skal ud og rulle. Og jeg kender rigtig mange borgere, der siger, nu må der ske noget, siger Hanne Berg, medlem af Plan-, Miljø- og Klimaudvalget i Fredensborg, Rad. V. 

Sådan lyder det også fra Radikale Venstre:

- Vi er ansvarlige for at skubbe på, men i sidste ende er det ejerne, der skal komme med et oplæg. Jeg vil gøre mit for, at vi kontakter ejerne for at høre, om der ikke snart er et projekt på vej. For det er vigtigt, at der sker noget nu i Nivå centret, Lars Simonsen, formand for Plan-, Miljø- og Klimaudvalget i Fredensborg, Rad. V. 

Hør politikerne her:

Ikke alle er enige om, hvad der skal ske med det forsømte center.

Ejeren KFI-Holding havde ikke mulighed for at lade sig interviewe i dag. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik