Se kortet: Så meget koster et hus i din kommune

I Stevns går boligsalget voldsomt frem, mens salget af boliger i og omkring storbyerne stagnerer. "Det høje prisniveau i byerne får købere til at søge ud", siger ekspert.

Står du foran et boligsalg, og bor du desuden et godt stykke fra København, så er det nu, du skal slå til.

Bor du til gengæld tæt på storbyen og overvejer at sælge, så skal du måske vente lidt. Det viser en ny opgørelse fra Boligsiden.dk.

Det er nemlig særligt i yderområderne, at man har oplevet et løft i boligsalget i årets første kvartal. I TV 2 Lorrys sendeområde gælder det for eksempel Stevns, hvor boligsalget er steget med hele 32 procent.

Den store stigning får Stevns Kommune ind på den nationale top 10 liste over de kommuner, som har oplevet flest hussalg i første kvartal i år mod samme periode for 2015.

Hussalgene kaster en fjerdeplads på top 10 listen af sig, og det passer meget godt på situationen i kommunen ifølge Leo Nielsen, der er ejendomsmægler i Stevns.

- Det går også væsentlig bedre i vores område, end det har gjort før, siger han og påpeger, at udviklingen fortsætter i andet kvartal:

- Vi kan specielt mærke det nu her. De sidste 14 dage tre uger har vi haft rigtig, rigtig travlt. Vi kan mærke, at der kommer folk fra de store områder omkring København, som trækker sydpå, fordi boligsalget derinde er eksploderet.

Ifølge kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk er det ikke overraskende, at det netop er klientellet fra København, som vil købe hus i Stevns kommune.

- Når boligsalget stiger, starter det som regel i de store byer og spreder sig derefter. Nogle af yderområderne ser først nu effekten af den bølge af boligsalg, der spredte sig sidste år. Samtidig har det høje prisniveau i byerne fået mange købere til at løfte blikket og se længere ud af S-togslinjen eller motorvejen, hvor boligerne falder næsten dramatisk i pris, jo længere væk man kommer fra storbyen, siger kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, Birgit Daetz.

De 'dramatiske' priser finder man i Stevns, hvor et såkaldt 'Danmarkshus' - en etetages villa på 140 kvadratmeter fra 80'erne - kun koster mellem 1,5 og 1,8 millioner kroner.

Og man skal ikke langt nordpå, før prisen for samme type hus er en helt anden ifølge Leo Nielsen.

- Der er stor forskel på de priser, selv hvis man bare rykker til Køge. Her ligger prisen omkring 40-50 procent højere - hvis det da kan gøre det, siger ejendomsmægleren.

- Så hvis man kører 25 kilometer længere sydpå, kan man godt spare en million kroner.

Det øgede hussalg har medført travlhed i butikken hos EDC-mægleren, der både arbejder hårdt og spår at bølgen slet ikke er slut endnu.

- Vi knokler rigtig hårdt nu, fordi vi skal have solgt en masse ejendomme - men vi skal også have nye varer på hylden. Og så markedsfører vi os på, at det går godt med salget hernede. Og så har vi jo vandet, som folk gerne vil have fat i. Vi har jo en god beliggenhed, siger Leo Nielsen og fortsætter:

- Derfor tror jeg, at der kommer mange fra de større byer og vil hertil. Det er nogle helt andre priser, og så har du luft, vand og beliggenhed. Jeg tror kun, at det her er starten.

Se, hvor meget et Danmarkshus koster i din kommune på kortet herunder.

Kilde: Boligsiden.dk


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik