Stor politiaktion skal stresse indbrudstyve: 15 sigtede

I jagten på tyve er politiet nu begyndt at anvende scannere, der kan genkende nummerplader.

Politiets nye nummerpladegenkendelses-system - kaldet ANPG - kom til at spille en fremtrædende rolle i den aktion imod organiserede kriminelle, som politiet i alle de sjællandske politikredse satte igang mandag morgen.

For samtidig med at politiet i kampen mod indbrud og tyveri rykkede ud til flere end 50 adresser, blev en lang række biler standset, hvor førere og passagerer blev kontrolleret. Det skete på baggrund af mistanke om indbrudskriminalitet, og det var her de nye scannere, der kan genkende nummerplader, blev anvendt.

Nummerpladescannerne er et af politiets helt nye våben. Politiet begyndte så småt at anvende scannerne i sommer. Og blandt andre Nordsjællands Politis Færdselsafdeling var med til at teste systemet, da de i slutningen af september gennemførte en razzia på Hillerødmotorvejens forlængelse.

Den store aktion i dag rettede sig mod kriminelle bander, der begår indbrud og hæleri. Blandt de steder, der fik besøg, var udvalgte vandrerhjem, hoteller og campingpladser samt guld- og sølvhandlere.

Politiet anholdt i alt syv personer i forbindelse med aktionen. De er nu sigtet for indbrud.  Anholdelserne er sket i Københavns, Nordsjællands og Vestegnens politikredse, og i nogle af tilfældene er det dna-spor, der knytter dem til forbrydelserne, fortæller politiinspektør Bent Isager-Nielsen til TV 2 Lorry.

Desuden er der rejst sigtelse mod otte andre personer. Blandt andet for tyveri af motorcykler og biler.

Politiet kalder selv den omfattende politiaktion for "Operation Disruption".  Målet er at skabe størst mulig forstyrrelse i indbrudsmiljøet på Sjælland.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik