Stor kortlægning: Sådan klarer din kommune sig i trafiktest

Rådet for Sikker Trafiks årlige rangering af kommunernes indsats for trafiksikkerhed for børn og unge giver mange point til Helsingør, mens to kommuner ligger i bunden på landsplan.

Helsingør er den kommune i TV 2 Lorrys område, der gør mest for at klæde skolebørn bedst muligt på til at færdes i trafikken.

Det fremgår af Rådet for Sikker Trafiks årlige rangering af kommunernes indsatser inden for undervisning og forebyggelse i det, der kaldes Kommunernes Trafiktest.

Kortlægningen af kommunernes indsatser, der måles ud fra 15 forskellige parametre som undervisning og politiske indsatser, viser samtidig, at især to kommuner i TV 2 Lorrys område kan forbedre sig.

Således scorer Halsnæs lavest i testen på landsplan efterfulgt af Høje-Taastrup. Det er tiende år i træk, Rådet for Sikker Trafik kortlægger kommunernes indsats.

- Vi kan se, at kommunerne tager testen alvorligt, og at rangeringen giver et øget fokus på trafikundervisning og på hele området, så man har det som løftestang ude i kommunerne, forklarer Janne Gundersen, der er seniorkonsulent i Rådet for Sikker Trafik.

Længere nede i artiklen kan du se, hvordan din kommune klarer sig i testen.

Helsingør får ros for praktisk tilgang

Med en score på 91 ud 100 placerer Helsingør Kommune sig blandt de højest scorende kommuner i Danmark og som den bedste i TV 2 Lorrys område.

Janne Gundersen fra Rådet for Sikker Trafik forklarer, at man i Helsingør især har haft succes med få forvaltninger og politikredse til at samarbejde om forskellige indsatser, mens kommunen også tilbyder forskelligartede trafikundervisningsforløb gennem hele skoletiden.

- Derudover gør de meget for at få børnene til at blive selvtransporterende. Det bifalder vi, for det er jo ved at begive sig ud i trafikken, at man bliver en god trafikant. Det gør man ikke kun gennem teori, siger hun.

Blandt tiltagene er blandt andet en obligatorisk trafikpraktik, som eleverne skal igennem i 5. klasse, hvor de især lærer, hvordan de skal færdes nær lastbiler.

- Vi prioriterer færdselsundervisning i skolerne, for det er vigtigt, at vores børn og unge lærer at færdes sikkert i trafikken. Gode trafikvaner, der grundlægges tidligt, har større sandsynlighed for at holde, siger Gitte Kondrup, formand for Børne- og Uddannelsesudvalget.

Det er andet år i træk, Helsingør topper listen i TV 2 Lorrys område. På landsplan er Aabenraa og Esbjerg bedst med 95 point.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik