Stifter af succesfuldt netunivers: "Vi solgte bilerne og tog en kold tyrker"

Boblberg.dk skal styrke sundheden og fællesskaberne i de enkelte kommuner. 15.000 mennesker er allerede på.

Ideen om Boblberg.dk, der skal skabe sociale fællesskaber blandt borgerne i kommunerne, opstod for to et halvt år siden og er fostret af tvillingeparret Rasmus og Nikolaj Stæhr og deres fætter Anders Stæhr.

quote Forskellen på os og Facebook er, at vi ikke er interesserede i reklamer. Vi er udelukkende til stede for brugernes skyld.

Rasmus Stæhr, stifter

De tre troede så meget på ideen, at de valgte at sige deres gode jobs op for for to år siden at hellige sig projektet på fuldtid.

To af dem kommer fra lederstillinger i Falck og Codan. Den sidste fra den finansielle sektor. 

Og netop deres baggrund langt fra it-verdenen har gjort netværket til noget ganske særligt, mener Rasmus Stæhr, der er en af stifterne.

- Man behøver ikke have it-baggrund for at hjælpe nogle mennesker. Vores fokus har været på relationer fremfor løsninger, siger han til TV 2 Lorry. 

I Boblberg, som har til huse i Hvidovre, er der lige nu kun de tre på lønningslisten.

Og det med at få penge for arbejdet er ret nyt. 

- Vi havde haft ideen i et halvt års tid, og så besluttede vi at springe ud i det, hvis det skulle blive til noget. Vi solgte vores biler og lejede vores lejligheder ud. Vi tog en kold tyrker, fortæller Rasmus Stæhr til TV 2 Lorry. 

- Det er først nu kan vi kan få lidt løn. 

I begyndelsen var hjemmesiden finansieret af reklamer - blandt andet Faxe Kondi og Kims.

Men da det jo ikke alene handler om samvær, men også sundhed, er der lavet om på den sag. Nu er det kommunerne, der bidrager til projektet. 

- Forskellen på os og Facebook er, at vi ikke er interesserede i reklamer. Vi er udelukkende til stede for brugernes skyld. Hos os er det let at finde andre uden at udlevere sig selv. Det kan for eksempel være, at man mangler nogle i omgangskredsen, man kan tabe sig med, men at man ikke vil udlevere sig selv på Facebook. 

Borgerne betaler ikke for at benytte portalen. De skal bare bruge den. Og det er der lige nu omkring 15.000, der gør på landsplan. 3000 af dem kommer fra Frederikssund, Gribskov og Hvidovre kommuner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik