Statsansatte bider negle før udflytnings-dom

Nerverne sidder uden på tøjet blandt de statsansatte i hovedstadsområdet, der onsdag får besked på, om deres job flyttes ud i landet.

Allerede i oktober sidste år annoncerede statsminister Lars Løkke Rasmussen, at en ny udflytningsrunde var på vej. Så for de ansatte i risikozonen har ventetiden været både lang og hård.

Det gælder også for Mark Neumann og de 180 ansatte i Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte frem mod onsdagens præsentationen af regeringens udflytningsplaner.

- Det er lidt ligesom at have en sort sky over hovedet, som skjuler det solskin, der alligevel er en gang imellem. Det bliver nok en søvnløs nat, siger Mark Neumann.

Hans nervøsitet bliver ikke mindre af, at hans kæreste Simone Nielsen står i samme situation. De to er nemlig kolleger. 

- Worst case så skal Mark ét sted hen i Danmark, og jeg skal et andet sted hen. Det er en situation, vi ikke har lyst til at være i, lyder det fra Simone Nielsen, mens Mark Neumann supplerer:

- Man skal tage stilling til nogle store spørgsmål omkring, hvad skal der ske nu? Hvor skal vi hen? Skal vi stadig bo sammen? Skal vi stadig være kærester? Altså, det hele kommer jo på en eller anden måde op at vende. 

Nerverne sidder uden på tøjet blandt de statsansatte i Hovedstadsområdet, der i morgen får en afklaring på, om deres job er blandt de tusindvis af stillinger, der flyttes ud af hovedstaden.

Ikke mange flytter med jobbet

Bekymringen blandt de statsansatte kan også mærkes ved telefonerne hos fagforbundet Dansk Magisterforening, hvor mange medlemmer på det seneste har henvendt sig.

quote Følelserne sidder uden på tøjet. Folk er dybt berørte.

Berit Krøyer Rasmussen, Dansk Magisterforening

- Følelserne sidder uden på tøjet. Folk er dybt berørte. For ”hvad betyder det for mig?” Og ”hvornår står jeg uden job?” og ”kan jeg finde et andet job?” Der er jo mange andre, der står i denne her situation, som man er i konkurrence med, fortæller konsulent Berit Krøyer Rasmussen.

Antallet af arbejdspladser der udflyttes er endnu ikke offentliggjort. Men statsministeren har tidligere talt om "tusindvis" - oven i de 3.900, det blev besluttet at udflytte i 2015. 

Af de 200 magistermedlemmer, hvis arbejdsplads allerede er udflyttet, har kun ét enkelt medlem valgt at flytte med ud i landet.

- Reelt er det en fyreseddel for langt de fleste, fordi man ikke har mulighed for at flytte med. Men så må vi jo sige til dem, at deres jobs ikke flytter i morgen og prøve at berolige dem på den vis. Vi kunne se sidste gang, at der gik rigtig lang tid, fra listen blev offentliggjort, til man helt konkret varslede folk til flytning på de enkelte arbejdspladser, siger Berit Krøyer Rasmussen.

Udflytning kritiseres som forhastet

Både hos Dansk Magisterforening og hos Djøf, der repræsenterer henholdsvis 5.000 og 12.500 statsansatte medlemmer, kritiserer man regeringen for at haste nye udflytninger igennem.

I stedet burde man som minimum have ventet til sommer, hvor Rigsrevisionen kommer med en rapport, der evaluerer første udflytningsrunde, mener de.

- Det jeg savner er et fokus på effekt. Nytter det her noget? Altså flytter mennesker sig? For hvis de ikke gør det, synes jeg, det er spild af både menneskeskæbner, men også skattekroner, siger formand for Djøf Offentlig, Sara Vergo. 

- Når man tager en så stor beslutning, der har afgørende betydning for så mange medlemmers arbejdsliv, men også for den offentlige service, så burde man afvente Rigsrevisionens grundige evaluering, lyder det fra Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening.

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar fra innovationsminister Sophie Løhde. Men vi bliver alle klogere på udflytningerne onsdag klokken 13, hvor der er indkaldt til pressemøde.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik