Stålby får stor milliongave til Krudtværk

Realdania har givet Halsnæs Kommune en af de tungere gavechecks. Nu skal det gamle krudtværksområde have en solid overhaling.

Næsten fem millioner kroner! Helt præcist 4,8 millioner kroner. 

Så stor en donation har har Halsnæs Kommune modtaget fra Realdania. De mange penge skal bruges nede i det gamle krudtværksområde, hvor en brandstation skal omdannes til et unge- og kulturcenter. 

Stedet skal være en central og livgivende dynamo for aktiviteter, arrangementer, kreativitet, socialt samvær og kultur i samarbejde med områdets foreninger, virksomheder og andre aktører, skriver Halsnæs Kommune i en pressemeddelelse. 

Den flotte bevilling er modtaget med stor glæde i Halsnæs Kommune, ikke mindst fra borgmester Steen Hasselriis.

- At Realdania vælger at støtte vores projekt med at gøre hele Krudtværksområdet til et levende, historisk og rekreativt område med Unge- og Kulturcentret som omdrejningspunkt, siger noget om tyngden i projektet. Det viser også, at vi med næste etape af vores byudviklingsprojekt Stålsat By har valgt den helt rigtige vej i forhold til at binde vores fortid og vores helt unikke kulturarv sammen med nutiden på en ny og spændende måde. Jeg er derfor rigtig glad for bevillingen fra Realdania, der skal være med til at kickstarte løftet af Krudtværket,” siger borgmester Steen Hasselriis.

Generelt om projektet Stålsat By

Frederiksværk har 250 års stolt militær- og industrihistorie. Byen ligger smukt mellem Arresø og Roskilde Fjord, så de blågrønne kvaliteter er til stede overalt.

Med Stålsat By ønsker kommunen at iscenesætte, hvad der engang var et intensivt industriområde til et turistmæssigt og kulturelt centrum med industrilandskabet som et af de helt centrale elementer.
 
I Stålsat By samarbejder borgere, foreninger, erhvervs- og kulturaktører med Halsnæs Kommune om at skabe anderledes og autentiske oplevelser i stålets by.

Stålsat By er et byudviklingsprojekt, hvor ambitionen er at skabe nye inddragende og involverende byrum, der på én gang spejler byens særlige historie og stolthed, og samtidig tilfører byen nye mødesteder, bevægelsesmuligheder og bedre rammer for et aktivt handelsliv.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik