Sport for alle: Nyt initiativ hjælper udsatte børn

Red Barnet og Københavns Kommune vil hjælpe udsatte børn ind i foreningslivet, fordi det styrker trivslen og tilfører børnene ressourcer.

Fodbold, basket eller spejder? 

Der er mange muligheder for fritidsaktiviteter og for at blive en del af foreningslivet i København. Men for mange børn i udsatte boligområder og deres forældre er vejen ind i disse foreninger ikke altid helt let. 

quote Det er med til at give børnene en stabil platform i livet, selvom vilkårene derhjemme ikke er de bedste

Jonas Keiding Lindholm, Generalsekretær Red Barnet

Derfor indgår Red Barnet nu med deres projekt 'Plads til alle' et tæt samarbejde med 'Fritidsguiderne' fra Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning.

Samarbejdet skal styrke udsatte børns muligheder for at deltage i kultur- og foreningslivet på lige vilkår med andre børn. 

Siden 2003 har ordningen Fritidsguiderne KBH, som består af frivillige, der introducerer, støtter og fastholder udsatte børn og unge i foreningslivet, hjulpet mange børn ind i københavnske foreninger.

Med 'Plads til alle' overtager Red Barnet, som har stor erfaring med at arbejde med frivillige, ansvaret for rekrutteringen af de frivillige fritidsguider til hele København.  

Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) glæder sig over samarbejdet.

  - De frivillige fritidsguider gør et stort stykke arbejde med at tage børnene og deres forældre i hånden og guide dem ind i foreningslivets forunderlige verden, siger Carl Christian Ebbesen. 

Målet med samarbejdet er at hjælpe 1.400 udsatte børn til at få et aktivt fritidsliv over de to næste år. Hos Red Barnet kan man se, at børns deltagelse i fritidstilbud har stor effekt.

quote Vi glæder os til at følge projektet og håber, at det vil inspirere andre til lignende initiativer

Heidi Alsing, TrygFonden 

 - I Red Barnet ser vi, at fritidsaktiviteter kan hjælpe børn ind i de vigtige sociale netværk. At fodbold for eksempel kan tjene som et universelt sprog, der giver børnene mulighed for tidligt at opbygge relationer og indgå i et fællesskab. Det er med til at give børnene en stabil platform i livet, selvom vilkårene derhjemme ikke er de bedste, siger Red Barnets generalsekretær Jonas Keiding Lindholm.

Projektet 'Plads til alle' støttes af TrygFonden med 1,3 mio. kr. Fondens formål er blandt andet at skabe bedre trivsel og tryghed blandt børn. Det handler om at sårbare børn skal indgå i positive fællesskabet, som kan tilføre dem ressourcer og styrke deres trivsel.

 - Vi glæder os til at følge projektet og håber, at det vil inspirere andre til lignende initiativer, siger Heidi Alsing, som er repræsentant i TrygFondens regionale råd i hovedstadsregionen, og som står bag donationen til 'Plads til alle'.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik