Sov i eget tis i fire dage: Ældrerådet har aldrig oplevet noget lignende

Ældrerådet i København og Alzheimerforeningen er rystet over, at en 81-årig dement kvinde sov flere dage i eget tis.

Nyheden om Anja Nielsens 81-årige, demente mor, Aase Nielsen, der sov hele fire dage i en seng gennemvædet af tis, chokerer både ældre og alzheimerforeningen. 

- Det er jo forfærdeligt at se på, at et mennesker, som har en brug for vores hjælp, helt åbenlyst ikke får den hjælp, der er nødvendig, siger Nis Peter Nissen, direktør, Alzheimerforeningen til TV 2 Lorry.

Han siger samtidig, at foreningen ofte får klager fra pårørende, men at denne sag er meget alvorlig. Det samme lyder fra Ældrerådet. 

 

quote Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige til det. For det er bare så overvældende det her. Jeg har aldrig oplevet så grel en sag

Kirsten Nissen, formand for Ældrerådet i København

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige til det. For det er bare så overvældende det her. Jeg har aldrig oplevet så grel en sag, siger Kirsten Nissen, formand for Ældrerådet i København.

Efter flere episoder

Aase Nielsen er dement og får hjemmepleje på Amager. Her får hun hjælp flere gange om dagen. Alligevel er den våde seng bare én af mange episoder af omsorgssvigt, som hendes datter har registreret over de sidste to år. 

Flere gange har de fundet gammelt medicin mod demens og lægkrampe, som moderen ikke har fået af hjemmeplejen, og de har fundet muggen mad i køleskabet, som hjemmeplejen også står for. 

- Det er jo ikke nok med, at hun bliver nødt til at ligge i en seng, der er gennemvædet af urin. Det er også hendes medicin, som hun ikke får til tiden. Det vil sige, at det er jo ikke bare omsorgssvigt, det er også sundhedsskadeligt, siger Nis Peter Nissen, direktør for Alzheimerforeningen.

quote Det er jo ikke nok med, at hun bliver nødt til at ligge i en seng, der er gennemvædet af urin. Det er også hendes medicin, som hun ikke får til tiden. Det vil sige, at det er jo ikke bare omsorgssvigt, det er også sundhedsskadeligt

Nis Peter Nissen, direktør for Alzheimerforeningen

Kommunen bør gribe ind

Aase Nielsen bliver en gang om ugen kørt til og fra et plejecenter. Hun bliver normalt sat af foran sin lejlighed, men den demente kvinde var ved en konkret episode ikke i stand til at finde hjem. Flere timer senere fandt politiet hende på en bænk uden overtøj på i november-kulden.

- Det er bare ikke i orden, siger datteren til Aase Nielsen, Anja Nielsen.

Det mener man heller ikke hos kommunen.

Jeg kan ikke kommentere på den konkrete sag, men vi gør alt, hvad vi kan for at undgå, at sådanne episoder sker, siger Birgitte Gade Koefoed, lokalområdechef for hjemmeplejen på Amager.

Det er dog ikke godt nok for Ældrerådet.

- Kommunen må selvfølgelig gå ind og kulegrave fuldstændig nøje, hvad der er sket i denne her sag, siger, Kirsten Nissen, formand for Ældrerådet i København.

Se indslag med Aase Nielsens børn fra torsdag aften.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik