Sommerhuse i Nordsjælland sælges hurtigere

Det går væsentligt hurtigere med at sælge et sommerhus i Nordsjælland end i resten af landet.

Den gennemsnitlige salgstid for et sommerhus i Nordsjælland er faldet med knap en måned det seneste års tid. Det viser en opgørelse, som Boligsiden.dk har lavet over solgte sommerhuse.

184 dage tog det ved udgangen af april, og selvom det kan lyde af meget, så er der fortsat langt op til landsgennemsnittet på 276 dage, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det skal gå bedre her med den udvikling, der har været på ejendomsmarkedet i København, siger Peter Leander, der er indehaver af Nybolig i Hornbæk, til avisen.  

Byen er flere gange udråbt til ikke bare Nordsjællands dyreste, men også landets dyreste sommerhusområde. Alligevel oplever han ikke, at friværdierne på det københavnske boligmarked har fået priserne på sommerhusene til at ryge i vejret.

- Køberskaren har begge ben på jorden og har sat sig ind i markedet og går målrettet efter det, de vil have, siger Peter Leander til Frederiksborg Amts Avis.

Statistikkerne fra både Boligsiden og Realkreditrådet viser svagt stigende udbudspriser, kortere liggetider og salgstider. Omvendt er kvadratmeterprisen på de solgte sommerhuse faldet en smule. Hornsherred huser Nordsjællands billigste sommerhuse, og det er der en del unge københavnere, der er ved at få øjnene op for.

- Mange af dem jeg handler med er hipstere, som gerne vil ud af byen. De går ikke efter specielt nye sommerhuse, men der skal være en god beliggenhed og have noget autencitet og charme, siger Teddy Wulff, ejendomsmægler hos Estate i Jægerspris, til Frederiksborg Amts Avis.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik