Søfartsmuseum skaber oplevelser for alle aldersgrupper

M/S Museet for Søfart vil skabe maritim museumskultur på tværs af generationer. Derfor opfører de Drømmeskibet, der er et nyt oplevelsesunivers for både børn og ældre

Selvom du ikke er en garvet kending inden for søfartskultur, skal du stadig have mulighed for at gå på museum og få en sjov og interessant maritim oplevelse.

Det mener M/S Museet for Søfart, der nu opfører Drømmeskibet - et helt maritimt univers, der byder alle velkomne. 

- Med Drømmeskibet understreger vi vores ambition om at være et museum for alle, udtaler direktør Ulla Tofte i en pressemeddelelse. 

Hensigten med den nye installation er altså at skabe et kulturelt fællesskab for både børn og ældre.

Dertil kræver det hverken sproglige eller faglige kompetencer at besøge Drømmeskibet, der i stedet udfordrer sanserne med lugte, lyde og aktive udfordringer. 

quote Med Drømmeskibet understreger vi vores ambition om at være et museum for alle

Ulla Tofte

M/S Museet for Søfart ønsker, at det ikke kun er deres vante gæster, der har lyst til at besøge Drømmeskibet, men derimod vil de give alle mulighed for at få et skud maritim kultur. 

Drømmeskibet bliver støttet med 5,5 millioner kroner

Nordea-fonden og Lauritzen Fonden har en finger med i spillet af opførelsen af Drømmeskibet.

De støtter nemlig projektet med henholdsvis 4 og 1,5 millioner kroner.

Lauritz Fonden forklarer, at de er glade og stolte over at være med i et projekt, der skaber et kulturelt fællesskab for alle. 

Center for Forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund ved Syddansk Univesitet har også fået øjnene op for søfartsmuseet nye projekt og skal derfor stå for en forskningsdel, der skal rejse viden om, hvorledes en alternativ og aktiv museumsgang påvirker de besøgende. 

Selve Drømmeskibet skal opføres på både en zigzag-bro, et værksted og en del af museets 2000 m2 tørdok.

M/S Museet for Søfart har i knap 100 år ligget på Kronborg Slot. I 2013 åbnede de en ny afdeling med moderne faciliteter og indstillinger. Det nye byggeri er tegnet af Bjarke Ingels Group. 

Drømmeskibet søsættes i midten af 2018. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik