Socialdemokrat: Vi skal huse flygtninge i baghaven

Flygtninge på Frederiksberg skal bo i særlige 'venligboliger', lyder det fra lokalpolitiker.

Socialdemokraterne på Frederiksberg vil indføre såkaldte 'venligboliger' blandt bydelens borgere. 

Det oplyser Anja Camilla Jensen, som er medlem af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg, i en pressemeddelelse.

Inspireret af en Politiken-kronik af arkitekt Søren Rasmussen foreslår politikeren, at flygtninge skal flytte ind i særlige annekser i folks baghaver eller i en gård i boligforeningen - i stedet for som nu at blive indkvarteret i fx gymnastiksale eller ombyggede huse.  

- Rigtig mange familier i vores by har masser af både ressourcer og vilje til at hjælpe. Hvis det kan omsættes til, at vi på Frederiksberg kan finde måske bare 50 familier, der vil lægge græsplæne til en lille, smuk, arkitekttegnet ekstra bolig, nærmest et anneks, og agere vicevært for en flygtningefamilie i en periode, så løser vi mange udfordringer i ét, siger Anja Camilla Jensen i en pressemeddelelse.

Frederiksberg har i en årrække været nulkommune, men modtager i år 256 flygtninge, og dem skal der gøres plads til, lyder det fra politikeren.

- Vi skal naturligvis gøre vores, og det skal nok lykkes at finde plads til alle. Men hvor ville det være fantastisk, at vi på Frederiksberg gik i front med et projekt som dette. Nære relationer, en form for værtskab, men uden at dele hjem. Det vil lette de trængte flygtningefamiliers vej til både skolen, arbejdsmarkedet og fritidslivet, siger Anja Camilla Jensen.

De Konservative på Frederiksberg er umiddelbart positive over for udspillet fra Socialdemokraterne. Sammen har de to partier et flertal i byrådet.  

Du kan læse kronikken om venligboliger her


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik