Skoleleder modsiges af sine egne: Drop bare skolen på blå mandag

Skolelederforeningen bakker op om de forældre, som vælger at give deres barn fri på blå mandag.

Skolelederen på Espergærde Skole, Andreas Elkjær er kommet i modvind, efter at han fra i år har afskaffet at give eleverne fri til den traditionsrige blå mandag efter konfirmationen.

Men nu bliver han modsagt af Skolelederforeningens formand, Claus Hjortdal:

- Der er undervisningspligt, ikke skolepligt. Så vi bakker de forældre op, der trodser skoleledelsens beslutning og vælger, at deres barn må holde fri på blå mandag, siger han til TV 2. 

quote Jeg synes, blå mandag er en fin gammel tradition, som jeg ikke kan se nogen grund til at ændre på

Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen

- Det er en beslutning, der ligger hos den enkelte skoleledelse og skolebestyrelse. Men jeg synes, blå mandag er en fin gammel tradition, som jeg ikke kan se nogen grund til at ændre på, understreger formanden for Skolelederforeningen.

Det er én dag i løbet af en skolegang

Også hos Danske Skoleelever er man ked af Espergærde Skoles beslutning. Det fortæller formanden Jakob Bonde Nielsen til TV 2.  

-  Jeg synes, det er virkelig ærgerligt. Blå mandag er en dag, hvor klassen er sammen om at finde en aktivitet. Det er en super hyggelig dag – og det er én dag i løbet af en skolegang. Så Espergærde Skole blæser det meget mere op, end man behøver, siger han. 

Han køber ikke skoleleder Andreas Elkjærs argumentation om, at eleverne kan finde andre fridage at fejre Blå Mandag. 

- Det vil ikke fungere. For når man skal få en hel klasse til at finde en fridag sammen, er det tæt på umuligt. Man holder blå mandag sammen med alle andre i ens skoledistrikt. Jeg kan ikke se, hvorfor man skal ødelægge den meget fine tradition, siger Jakob Bonde Nielsen.  

Har intet med religion at gøre

På et andet punkt er han dog enig med lederen på Espergærde Skole. For når Andreas Elkjær mener, at konfirmationen er en personlig og privat sag, er der noget om snakken, mener Jakob Bonde Nielsen, som ikke synes, konfirmation og religionsudøvelse hører hjemme i folkeskolen. 

- Men blå mandag har ikke noget med religion at gøre. Det udspringer af det, men der er ikke længere nogen forbindelse mellem de to ting. Der er mange elever, som vælger ikke at blive konfirmeret, men som stadig tager med til blå mandag med alle de andre elever.

- Jeg har aldrig hørt om elever, som har brugt blå mandag på at lave noget religiøst. Det handler om at hygge sig, siger Jakob Bonde Nielsen og understreger, at foreningen Danske Skoleelever ikke tidligere har hørt om eksempler, hvor skoler har afskaffet blå mandag. 

Skoleleder står fast

Han vil dog ikke opfordre eleverne på Espergærde Skole til at pjække for at komme med til blå mandag. I stedet opfordrer han eleverne til at bruge elevrådet og udtrykke deres utilfredshed med beslutningen over for skoleledelsen. 

- Brug din stemme, hvis du synes, det er uretfærdigt, siger han. 

Over for TV 2 holder skoleleder Andreas Elkjær fast.

- Blå mandag bunder i en anden tid. Det er ikke længere tidssvarende. Elever og mange forældre er utilfredse med, at vi ikke længere giver fri til blå mandag. Men jeg forestiller mig ikke, at vi kommer til at ændre på den her beslutning, siger han. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik