Skole venter 1000 lastbiler - elever skal lære at omgås dem

Eleverne på Grøndalsvænget Skole skal lære at navigere mellem massevis af lastbiler.

De helt små elever på Grøndalsvængets Skole i København skal mandag øve sig på fremtiden. Den byder på masser af store lastbiler omkring skolen, og derfor skal eleverne være helt skarpe på de tunge køretøjers blinde vinkler.

quote Børn er også super gode til at minde deres forældre om, at de skal passe på

Thomas Horn, Grøndalsvængets Skole

Elever fra 0.- 1. klasse får derfor besøg af Trafiksikkerhed i Øjenhøjde, der skal lære børnene om, hvordan de bør placere sig, når de møder lastbiler i trafikken.

- Vi vil gerne give dem respekt for trafikken og de store lastbiler. Vi har erfaringer med, at børn kan være meget nysgerrige, når det gælder lastbiler, og det er vigtigt, at de lærer om chaufførens udsyn, og hvor mange kræfter der er i sådan en lastbil, siger Thomas Horn, der er leder af Grøndalsvængets Skole, og tilføjer:

- Børn er også super gode til at minde deres forældre om, at de skal passe på. 

Initiativet skyldes, at der i løbet af det næste års tid blandt andet skal flyttes 13.000 kubikmeter jord i forbindelse med en helhedsrenovering af skolen i København Nordvest. Det forventes derfor, at mere end 1.000 lastbiler vil transportere jord og byggematerialer helt tæt på skolen.

De yngste skoleelever skal derfor lære at tage sig i agt, når de møder lastbiler i trafikken. Det gælder særligt i situationer, hvor lastbilen skal svinge. Mandag vil børnene også få at vide, at en refleksvest eller pangfarvet tøj er et effektivt redskab til ikke at blive overset. 

De lastbiler, der skal transportere jord og byggematerialer ved skolen, må ikke køre i tidsrummet fra 7.45 til 8.15 om morgenen.

Grøndalsvængets Skole bliver fremover en tresportet skole. Byggeprojektet står samlet i 220 millioner kroner og forventes færdigt i oktober 2018. 

Kampagnen mod højresvingsulykker, hvor lastbiler er involveret, er desværre meget aktuel. Siden 2005 er 174 mennesker kommet til skade i forbindelse med højresvingsulykker. Heraf var knap 25 procent med dødelig udgang. De fatale ulykker har i en årrække været for nedadgående, men i 2016 omkom syv personer.

Fakta om Trafiksikkerhed i Øjenhøjde

  • Trafiksikkerhed i Øjenhøjde er målrettet børn fra 3. – 5. klasse.
  • Formålet med ’Trafiksikkerhed i Øjenhøjde’ er at lære børn, hvordan de omgås store lastvogne i trafikken med særlig henblik på synlighed og opmærksomhed ved højresving.
  • Trafiksikkerhed i Øjenhøjde skal i gang med sin 15. sæson, og mere end 100.000 elever har allerede modtaget undervisningen.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik