Skift bank og spar 10.000 kroner på andelsboliglånet

De fleste andelshavere betaler en unødvendig høj rente på deres lån, viser ny analyse.

Andelshavere er en lækkerbisken for bankerne. For selvom renterne på andelsboliglån er faldet betydeligt de seneste år, er det de færreste andelshavere, der har udnyttet rentekrigen. 

Det skriver Berlingske Business. 

Fire ud af fem ville ellers kunne opnå en besparelse på mindst 6000 kroner det første år ved at trygge bankrådgiveren lidt på maven eller skifte til et andet pengeinstitut. 

Omkring en fjerdedel ville endda kunne halvere deres omkostninger, lyder konklussionen i en analyse af Mybanker.dk. 

Analysen er baseret på 1500 brugere, som har benyttet Mybankers "skift bank"-funktion i årets tre første kvartaler for at indhente nye tilbud på andelsboliglån og sammenligne priserne. 

Den gennemsnitlige bruger i analysen har et andelsboliglån på 667.000 kroner og betaler 5,04 procent i rente. Ved at skifte bank til den, der tilbyder den bedste rente, kan man i snit få renten ned på 3,61 procent. 

Det giver en gennemsnitlig besparelse på knap 10.000 kroner det første år. 

Med udgangspunkt i et andelsboliglån på 660.000 kroner har Mybanker udarbejdet en top- og bund-fem over de banker, som tilbyder de laveste og højeste renter. 

Ifølge opgørelsen kan man få det den billigste rente i Dronninglund Sparekasse, som tilbyder et andelsboliglån fra 2,5 til 9,75 procent. 

Den højeste rente finder man i Dragsholm Sparekasse med et rentespænd fra 5,25 til 13,5 procent. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik