Skader for flere millioner på Nørrebrogade

Nørrebro Handelsforening vurderer, at der efter demonstrationen er sket skader for flere millioner kroner langs ruten på Nørrebrogade.

Det gik langt fra stille for sig, da omkring 1.000 mennesker i går demonstrerede på 10-årsdagen for rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69.

Det begyndte egentlig fredeligt på Frue Plads i Indre By, men udviklede sig til voldsomme kampe mellem politi og demonstranter, da optoget ramte Nørrebro.

quote Demonstranterne straffer os erhvervsdrivende, der overhovedet ikke har været indvolveret i beslutningerne omkring Ungdomshuset eller noget som helst.

Hans Mejlshede, Formand, Nørrebro Handelsforening

På Nørrebrogade blev flere bankfilialer udsat for hærværk, da maskerede demonstranter smed med brosten på ruderne, men også mange hæveautomater er blevet totaltskadede fra kølleslag.

- Ødelæggelserne gør os meget kede af det. Demonstranterne straffer os erhvervsdrivende, der overhovedet ikke har været involveret i beslutningerne omkring Ungdomshuset eller noget som helst. Det er uretfærdigt og dybt tosset, lyder det fra Hans Mejshede, formand for Nørrebro Handelsforening, til TV 2 Lorry.

Handelsforeningen vurderer, at der er tale om skader for flere millioner kroner. De ærgrer sig over, at penge, der kunne være brugt til gode formål, i stedet går til spilde på reperationer.

Hele vejen langs den ikoniske gule murved Assistens Kirkegård var der overtegnet hadske budskaber med grafitti, som kommunen allerede har været ude og fjerne. Udgifterne til skaderne fra demonstranterne på muren kommer udover de udgifter, som de erhvervsdrivende selv skal betale for andre skader. Alt i alt en meget dyr omgang.

- Ytringsfrihed er godt, men ytringsfrihed parret med maling og brosten er ikke godt. Det er virkelig et dårligt image for både dem der gør det, men desværre også for bydelen. Der er folk, der er bange for at tage til Nørrebro, når den her slags uroligheder sker, og det er vi kede af, siger Hans Mejlshede.

quote Der er folk, der er bange for at tage til Nørrebro, når den her slags uroligheder sker, og det er vi kede af.

Hans Mejlshede, Formand, Nørrebro Handelsforening

- Det er som at skyde sig selv i foden, for man opnår det stik modsatte end det, man ønsker. Man får missympati for bevægelsen, og det fremmer ikke deres muligheder i fremtiden.

Urolighederne i går var dog ikke på højde med dem for ti år siden, hvor Ungdomshuset blev ryddet. På Nørrebro har Nørrebro Handelsforening tydeligt kunne mærke en stor forskel i årene efter rydningen, der har givet færre udgifter til smadrede forretninger.

- Jeg kan sige det helt klart: Da Ungdomshuset forsvandt, forsvandt en masse af væres problemer med ødelæggelse på butikkerne. Vi klappede i vores hænder dengang, og nu står vi med de samme følelser som dengang. Det er bare så ufrugtbart, siger Hans Mejlshede.

I alt ni mennesker blev anholdt i går, hvoraf nogle var mindreåretige. Politiet arbejder videre med især videodokumentation fra demonstrationen, der kan resultere i endnu flere anholdelser senere i efterforskningen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik