Sjællænderne har næse for genbrugsguld

En ny undersøgelse viser, at sjællænderne er dem, der tjener mest blandt danskerne, når de sælger deres brugte ting videre på sider som DBA.dk.

Der er flere muligheder, når man vil af med sine ting. Du kan give dem væk, du kan smide dem ud, eller du kan sælge dem. Noget tyder på, at sjællænderne er særligt skarpe til at sælge.

En ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov på vegne af DBA viser nemlig, at næsten halvdelen (44 pct.) af sjællænderne har sat en brugt vare til salg inden for de sidste tre måneder, mens sjællænderne det seneste år har tjent gennemsnitligt 2.813,96 DKK på at sælge deres brugte varer.

Region Sjælland tjener således ca. 1.000 DKK mere i gennemsnit end indbyggerne i hovedstaden (1.747,48 DKK), syddanskerne (1.804,81 DKK) og nordjyderne (1.530,37 DKK).

Et grønt genbrugshjerte

Der ligger dog tilsyneladende også blødere værdier bag sjællændernes genbrugshjerte. Hver tredje (36 pct.) sælger nemlig deres brugte varer, fordi de mener, deres ting dermed kan glæde andre, mens hver fjerde (25 pct.) gør det fordi de mener, de gør noget godt for miljøet og forsøger ikke at overforbruge.

- Danskerne har fundet glæden ved at købe og sælge ting på loppemarkeder eller onlineplatforme som DBA. Genbrugsbølgen giver alle mulighed for at købe nedsatte varer som klassiske møbler eller tøj, som tidligere kun har været få forundt, siger Sofie Folden Lund, kommunikationschef for DBA, og fortsætter:

- Hvad vi ser især på Sjælland er så også, at man faktisk kan tjene en skilling eller to på det. Som disse tal viser, så kan der ligge meget genbrugsguld hjemme i gemmerne hos danskerne, og hos DBA er vi imponerede over særligt sjællændernes forretningssans, når det kommer til at handle med genbrugsvarer.

Om sjællændernes genbrugsvaner:

44 pct. af sjællænderne har sat en brugt vare/ting til salg (f.eks. på internettet, et loppemarked eller via avisen) inden for seneste tre måneder.

50 pct. af sjællænderne sælger deres brugte ting, fordi de mener, de er for gode til at smide ud

44. pct. af sjællænderne sælger deres brugte ting, fordi de tjener penge på det

36 pct. af sjællænderne sælger deres brugte ting, fordi de mener, deres ting dermed kan glæde andre

25 pct. af sjællænderne sælger deres brugte ting, fordi de mener, de gør noget godt for miljøet og forsøger ikke at overforbruge.

Så meget tjener danskerne på at handle med brugte varer:

Sjællænderne har gennemsnitligt tjent 2.813,96 DKK det seneste år på at handle med brugte varer. Til sammenligning har indbyggerne i hovedstaden gennemsnitligt tjent 1.747,48 DKK, syddanskerne har gennemsnitligt tjent 1.804,81 DKK og nordjyderne har gennemsnitligt tjent 1.530,37 DKK det seneste år på at handle med brugte varer.

4 pct. af sjællænderne tjener mere end 10.000 kr. om året på handle med brugte varer.

Kilde:

Undersøgelse gennemført af analyseinstituttet YouGov for DBA.

Der er i alt gennemført 1507 CAWI-interview med danskere fra hele landet i alderen 18-74 år, i perioden 27. februar - 2. marts 2015.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik