Se videoen: Stort storketræf i Nordsjælland

En stor gruppe storke valgte torsdag eftermiddag at stoppe ved Hornsherred på deres lange træk.

For københavneren Mia Holk endte eftermiddagen hos hendes forældre i Frederikssund med et særsyn på familiens mark. En stor gruppe af storke havde nemlig valgt at tage en pause på deres årlige træk til sydens sol.

quote Storken er en lidt doven fugl

Jess Frederiksen, formand i Storkene.dk

- Det var vildt. Jeg stod med min far, og man ser ikke så tit så mange storke på én gang. Jeg bor i København og har aldrig set en stork udover i Zoologisk Have, så det var helt vildt, at der var så mange. 

Selvom det kan virke som en usædvanlig oplevelse at have besøg af en stor flok storke på sin mark, undrer det ikke Jess Frederiksen, formand i Storkene.dk at se så mange storke på denne tid af året:

- Det er unge storke fra Skåne, der er på vej til syd. Der er cirka 200 storke, der potentielt kan komme ind over Danmark i løbet af det næste stykke tid. De har haft rekordmange unger i år på grund af en fokuseret indsats på at få storkene til at yngle, fortæller han til TV 2 Lorry. 

 

Lidt som et svævefly

Anledningen for de mange storkes visit på marken i Hornsherred er dog ikke et udtryk for en massiv leverance af spædbørn til byen, men nærmere et tegn på, at temperaturen lige nu er perfekt til en lang flyvetur for en doven fugl som storken, mener formanden for Storkene.dk.

- Det er lidt ligesom med svævefly. Storken er en lidt doven fugl. Den venter på, at lavtrykket forsvinder, så den bare kan sprede vingerne og svæve på varm luft og højtryk hele vejen til Spanien eller Sydafrika. De gider ikke flyve i regnen, det er alt for hårdt, siger Jess Frederiksen.

Storkene.dk er en forening, der kæmper for at få storken tilbage som en del af det danske landskab med den overbevisning, at storkens retur til Danmark vil forbedre den danske natur, fordi der vil være et øget fokus på at bevare standen. 

Ifølge Jess Frederiksen kan man godt forvente at spotte endnu flere store storkeflokke især i Nordsjælland det næste stykke tid. Han forventer desuden, at sidste års succes med at få unge storke på vingerne både i Tyskland og i Sverige vil give langt flere storke i Danmark i løbet af fem-seks år. 

 
 
Foto: Privat

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik