Se video: Stædig due pendler fast i byens metro - uden rejsekort

En ganske særlig pendler-due bringer smilet frem blandt Facebook-brugere. Duen hviler eftersigende vingerne og pendler i stedet mellem to stationer.

Et bevinget og ganske særlig passager er nu spottet flere gange i Københavns metro.

Der er tale om en klassisk bydue med grå fjer samt lilla og grønt bryst.  

Selvom duen burde kunne flyve, så har den eftersigende besluttet sig for at benytte sig af offentlig transport. 

Flere gange er den hvert fald blevet set stige ombord i metroen på Vanløse Station for igen at stå af på Flintholm Station, som er næste stop i retning mod Indre By. 

Det fortæller pendleren Liv Stoltzner, der søndag fik filmet sin medpassager.

Videoen har hun lagt på Facebook til stor morskab for mange:

- Hvis du kigger i kommentarsporet, så er der nogen, som skriver, at den har været der i et par år. Jeg ved ikke, om man kan regne med de informationer, men folk ser den tit, så vi kalder den for pendlerduen, forklarer Liv Stoltzner til TV 2 Lorry. 

Ved vi, om der er tale om den samme passager?

- Altså jeg er jo ikke due-ekspert, men det vil jeg tro. Hvis der er tale om en hel gangster-due-familie i metroen, så synes jeg også, at det er cool. Men jeg har kun set én, der er alene, siger hun.

På Facebook skriver flere brugere under Liv Stoltzners video, at de også har mødt den særlige pendler-due. 
På Facebook skriver flere brugere under Liv Stoltzners video, at de også har mødt den særlige pendler-due. 
Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

Nægter at forlade vognen trods manglende rejsekort

Liv Stoltzner arbejder i tatovørforretningen Ink by Soli i Magstræde i Indre By, og hun pendler fast om morgenen mellem Vanløse og Kongens Nytorv. 

Hun har nu mødt duen to gange selv, og første gang forsøgte hun faktisk at skræmme den ud igen:

- Jeg ville jage den ud, men den fortsatte bare til næste dør. Da den så fandt ud af, at jeg ikke gav op, så gik den bare over og tog den anden metro, fortæller Liv Stoltzner til TV 2 Lorry.

- Folk gloede, og så spurgte jeg kontrolløren, hvad der skulle ske med duen. Der blev sagt, at det skulle jeg ikke bekymre mig om, for den stod af på Flintholm, griner hun. 

Duen har åbenbart luret, at der er brødkrummer og andet lækker mad i metrorøret, og så er den da ligeglad med, at den kører uden billet eller rejsekort. 

Duen bliver nu til en tatovering

Liv Stoltzners kæreste, der ligeledes er tatovør, har været hurtig at tegne den virale due.

Motivet forestiller fuglen med et rejsekort under armen medfølgende teksten "Pigeon me rollin'", som henviser til den vel efterhånden legendaiske rap-frase "they see me rollin'" fra hittet Ridin' af Chamillionare og Krayzie Bone. 

En togkontrollør skulle allerede nu have ønsket motivet på sin hud, ligesom en bruger på Facebook har ønsket sig tegningen på en t-shirt. 

Duer i metrovogne er ikke et helt ukendt fænomen verden over. En hurtig søgning på YouTube bringer ligeledes videoer frem af pendler-duer i blandt andet Paris og Barcelona. 

Pendlerduen fra Vanløse er allerede blevet til en tatovering i Liv Stoltzners forretning, og der går nok ikke længe, før den sidder på en kvindelig togkontrollør, som har vist interesse for motivet.
Pendlerduen fra Vanløse er allerede blevet til en tatovering i Liv Stoltzners forretning, og der går nok ikke længe, før den sidder på en kvindelig togkontrollør, som har vist interesse for motivet.
Foto: Privat - Liv Stoltzner

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik