Se tallene: Flyt fra København og få 100 kvadratmeter ekstra

Hvis du er klar til at bytte København ud med landlig idyl, så er der kvadratmeter at hente. Se hvor meget ekstra plads du kan få for dine penge her.

Realkreditrådet har lavet en opgørelse, som med tydelige tal viser, præcis hvor meget mere du kan få for dine penge - hvis du flytter ud af København. 

For mens de unge gerne vil ind til storbyen, så søger børnefamilierne i stigende grad den anden vej. Derfor er tallene også udregnet på en familie med fire personer, hvor begge forældres indkomst er den samme, og det ene barn er i vuggestue, mens det andet går i børnehave. 

Opgørelsen tager udgangspunkt i, at familien fraflytter en lejlighed på 90 kvadratmeter i København. Tallene, som du kan se nederst i artiklen, skal derfor læses som de ekstra kvadratmeter familien kan få ved at vælge hovedstaden fra. 

Dog skal man være opmærksom på, at lejlighed og hus ikke kan byttes lige over. Det forklarer Peter Jayaswal, som er underdirektør i Realkreditrådet. 

- Man kan ikke købe hus for det samme som lejligheden koster, fordi der er ekstra omkostninger forbundet med at bo i hus og længere transporttid til arbejdspladsen. Men der er faktisk stadig en del kvadratmeter at hente, selvom den ene forælder beholder sit job i byen og pendler i bil frem og tilbage til jobbet. 

Eksempelvis kan familien sidde for de samme omkostninger i et hus på 136 kvadratmeter i Frederikssund, som det ville koste dem i en 90 kvadratmeter stor ejerlejlighed i København. 

Højdespringeren er Stevns, hvor man kan få 109 kvadratmeter ekstra at boltre sig på. Dog er der også kommuner, som er dyrere at bosætte sig i. Eksempelvis får man 23 kvadratmeter mindre, hvis man skifter København ud med Frederiksberg. Du kan finde resten af tallene herunder. 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik