Se supersygehuset før det er bygget gennem særlige briller

Læger og sygeplejersker kan bevæge sig rundt i det nye supersygehus i Hillerød via et særligt virtual reality-rum.

Det nye supersygehus i Hillerød er et gigantisk byggeprojekt. Når først de 112.500 m2 hospitalsbygninger står færdige i 2021, så er det svært at lave om.

Derfor har folkene bag fået bygget en såkaldt virtual reality-hule, så det personale, der til sin tid skal arbejde på supersygehuset, kan hjælpe til med at komme fejl i forkøbet.

quote Vi har snakket meget om det her hospital, og personalet spørger "hvordan er det hospital egentlig?" Nu kan de rent faktisk se det, de kan gå rundt i det, og de kan mærke, hvordan det er at være der.

 Bente Ourø Rørth, direktør på Nordsjællands Hospital

- Alle de erfaringer får vi virtuelt. Det vil sige, at vi opdager fejlene på et tidspunkt, hvor det koster mindre og tager mindre tid at rette, end når man står på pladsen, siger Henrik Schødts, der er projektdirektør på Nyt Hospital Nordsjælland.

Hvordan er det hospital egentlig?

For det personale, der fra 2021 skal arbejde på supersygehuset, giver virtual reality-brillen dem mulighed for at få svar på en masse spørgsmål.

- Vi har snakket meget om det her hospital, og personalet spørger "hvordan er det hospital egentlig?" Nu kan de rent faktisk se det, de kan gå rundt i det, og de kan mærke, hvordan det er at være der, siger Bente Ourø Rørth, der er direktør på Nordsjællands Hospital.

Forberedelse er godt for patientsikkerheden

Virtual reality-rummet giver også personalet mulighed for at forberede sig på den nye hverdag, hvilket i sidste ende kan gavne patientsikkerheden.

 - Jeg kan om lidt gå en virtuel tur sammen med dem, jeg skal gå stuegang med. Kan vi være der, og hvilket udstyr kan vi have med og ikke have med, fortæller Thyge Lynghøj Nielsen, der er overlæge på lunge - og  infektionsmedicinsk afdeling på Nordsjællands Hospital.  

Byggeri til 4,1 milliarder

Indtil videre er det kun personale, der har adgang til det særlige virtual reality-rum, men på sigt kan almindelige borgere - som måske en dag bliver patienter på supersygehuset - muligvis få lov at komme derind.

Det nye supersygehus i Hillerød kommer til at koste 4,1 milliarder. Det er forventningen, at det årligt vil modtage og behandle op til 490.000 patienter i hospitalets ambulatorier og dagafsnit og omkring 90 til 110.000 akutte patienter.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik