Se video: Kæmpe knojern glæder og forarger

Et fem meter højt knojern skulle sprede kærlighed i boligområde, men beboere overdækkede kunstværket i protest. TV 2 Lorry kiggede forbi.

Den til tider provokerende kunstner, Kristian von Hornsleth, har skabt et fem meter højt knojern, der står i det udsatte boligområde i Hede-Magleparken i Ballerup. 

Værket hedder Love Buster, og skal få beboerne til at reflektere over forholdet mellem had og kærlighed, forklarer han. 

Området har nemlig været plaget af både vold og hashsalg.

- Mennesket er den mest voldelige race. Men inden i det hele findes ideen om kærlighed. Det er det, jeg gerne vil fortælle. Hvis man har køkkenskuffen fyldt med knive, så vælger man jo selv, om man vil bruge dem til at skære brød med - eller til at stikke nogen ned med, siger Kristian von Hornsleth til TV 2 Lorry. 

Men ikke alle kan følge skaberens intentioner. Faktisk er nogle beboere så kede af knojernet, at de torsdag overdækkede skulpturen med en presenning. 

TV 2 Lorry besøgte fredag området for at få beboerne i tale. 

- Det er en skændsel for området. Jeg ved godt, at Hornsleth mener, at den skal frembringe kærlighed, men man kan jo se, at det er et knojern, fortæller beboeren Michael. 

En anden er beboer, Lars, er heller ikke synderligt begejstret.

- Jeg har tænkt over det. Og faktisk synes jeg, at man kunne bruge pengene bedre. For eksempel er der masser af unge mennesker herude, der kunne bruge et klubhus, siger han. 

Love Buster blev indviet tirsdag den 10. januar. 

Værket har kostet over 500.000 kroner, og det er sponsoreret af en række forskellige parter.

Blandt andet har Ballerup Kommune givet 50.000 kroner. 

Torsdag blev knojernet dækket af presenning. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik