I 125 år har den lille familievirksomhed Sømods Bolcher produceret bolcher i Nørregade 36 i København.
Bolcherne bliver den dag i dag stort set produceret på samme måde, som da forretningen åbnede i 1891. Med håndkraft og med de samme maskiner.
Der har dog været enkelte moderniseringer. Den gamle valsemaskine med håndgreb fik for 15 år siden en eldrevet motor.
Men trods industrialisering, globalisering og flere generationsskift har det lille bolchekogeri ikke ændret på opskriften.
Sømods Bolcher blev grundlagt af... ja, ikke af Sømod, men derimod af hr. Hansen. Forretningen blev så overdraget til hr. Olsen.
Det var denne hr. Olsen, som senere overgav forretningen til Theodor Sømod, barndomsvennens søn.
Nu kom forretningen til at hedde Sømods Bolcher. Det var i 1920.
Men forretningen var altså blevet grundlagt mange år forinden.
I 1991, hvor bolchekogeriet kunne fejre 100 års fødselsdag, blev Sømods Bolcher udnævnt til Kongelig Hofleverandør.