Sådan bliver søndagens marathon-vejr

Vejret i dag bliver både tilpas lunt med lindrende afkøling fra enkelte skyer.

Kl. 09:30 lyder startskyddet for Copenhagen Marathon på Islandsbrygge i København. 13.000 løbere indtager asfalten, for at tilbagelægge 42,195 kilometer.

Og noget af det mest afgørende for at gennemfører at faktisk dagens vejr. Både for kolde og for varme temperaturer kan give løberne store kvaler på ruten.

Men ifølge TV 2 Vejret ser dagens pronose rimelig fornutigt ud.

Blæsten kommer til at tage 'toppen' af varmen
Det bliver varmt og solrigt - men også blæsende.

Et lavtryk ved Island sender fronter med regn ned gennem Nordsøen - og mellem dem og et højtryk over Østeuropa vil varm luft søndag strømme op over Danmark fra syd og sydøst.

Det giver allerede ved løbets start solskin og temperaturer på mellem 18 og 19 graders varme, og inden middag til temperaturen flere steder i Hovedstaden stige til mellem 20 og 22 graders varme.

I løbets sidste timer kan temperaturen - især inde i byen - stige til 23-24 graders varme, hvilket kan få varmen til at virke endnu mere 'trykkende'.

LÆS OGSÅ:  Sådan påvirker CPH Marathon trafikken i København

Generelt vil solen skinne fra en himmel med meget få skyer, men i perioder kan enkelte 'banker' af skyer give en lindrende afkøling til løberne.

Det samme gør vinden der under Marathonløbet tiltager, og bliver let til frisk fra sydøst.

Det blæsende vejr ventes således at kunne tage 'toppen' af varmen - og  langs Langelinje kan køligere luft fra Øresund blæse ind over marathonruten, mens der gennem København stedvis kan ventes turbulente vindforhold i gaderne og omkring hushjørner.

TV 2 Vejret vil dagen igennem opdatere løbevejret for CPH Marathon - følg linket her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik