S står fast – men K vil drøfte tilbagekøb igen

Mens Socialdemokratiet vil skabe en "mere fair ordning", mener Konservative ikke, at kommunen kan være bekendt at hæve tilbagekøbsprisen som man har besluttet.

Det var en enig Borgerrepræsentation i København, der for tre ugers tid siden besluttede at ændre på beregningen af tilbagekøbsklausulen.

En ændring, der har efterladt flere boligejere i en tilstand af chok og frustration, fordi de fra den ene dag til den anden nu står med en gæld til kommunen på flere millioner kroner. Samtidig gør tilbagekøbsklausulen det endog ganske svært om ikke totalt umuligt at sælge boligerne.

quote Da vi besluttede det på rådhuset, fik vi at vide, at vi har pligt til at opkræve markedsprisen, og at det her blot var en teknisk ændring. Men det har jo vist sig at være en bombe. Det er ikke nogen teknisk ændring

Jakob Næsager, politisk ordfører for Konservative i Københavns Borgerrepræsentation

K: Det er helt vanvittigt

Men enigheden vakler nu. Den konservative Jakob Næsager vil drøfte sagen på et økonomiudvalgsmøde tirsdag. Han kalder sagen ”helt vanvittig”.

- Folk skal have en rimelig og ordentlig behandling af kommunen. Vi kan ikke være det her bekendt, siger han og forklarer, at fremlæggelsen af planerne fra embedsmændenes side ikke helt svarer overens med virkelighedens verden.

- Da vi besluttede det på rådhuset, fik vi at vide, at vi har pligt til at opkræve markedsprisen, og at det her blot var en teknisk ændring. Men det har jo vist sig at være en bombe. Det er ikke nogen teknisk ændring, siger han.

S: Vi tager bestik af boligpriserne

Hos Socialdemokratiets står politisk ordfører Susan Hedlund til gengæld står fast.

- Målet er at skabe en mere fair ordning. Boligerne er steget gevaldigt siden 2012 i København, og det tager vi højde for med denne beslutning, siger hun, der er understreger, at det var helt nødvendigt at vedtage det dagen før, det trådte i kraft.

- Det var for at undgå, at der sker spekulation, siger hun og tilføjer:

- Jeg kan godt forstå, folk bliver berørte af, at de skal af med nogle flere penge.

Socialdemokratiet er ikke rede til at ændre ordningen - mens Det Konservative Folkeparti som nævnt vil tage sagen op igen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik